Gemotiveerd blijven tijdens het afvallen – 5 Tips

motivatie-afvallenAfvallen is een proces. Daar komt meer bij kijken dan alleen je voeding aanpassen en meer bewegen. Omdat de kilo’s er vaak door de jaren heen aangekomen zijn, zijn ze er ook niet altijd binnen een korte periode af.

Vooral de laatste paar kilo’s lijken oneindig te duren. Je wordt wat minder streng en merkt dat je steeds vaker de teugels een beetje laat vieren.

Hoe kun je nu het beste gemotiveerd blijven om ook die laatste kilo’s er af te krijgen?

In dit artikel lees je het.

  1. Neem je eetpatroon weer eens goed onder de loep en noteer alles wat je eet in een eetdagboekje.

Waarschijnlijk krijg je dan wel inzicht waarom het afvallen even niet lukt. Dat snoepje hier, die extra portie daar, dat tikt toch meer aan dan je dacht.

De kans is groot dat je onbewust weer meer bent gaan eten, waardoor je niet meer afvalt. Door een eetdagboekje in te vullen zie je precies wat je zwakke eetmomenten zijn en door dat inzicht kun je weer wat kleine veranderingen aanbrengen.

Kleine veranderingen kunnen grote verschillen maken en ervoor zorgen dat jij ineens wel weer afvalt.

  1. Verander je Focus

Als je je blijft irriteren aan die laatste paar kilo’s en elke dag alleen maar bezig bent waarom het niet lukt, zal er ook niets veranderen.

Visualiseer hoe je eruit ziet als je die paar kilo kwijt bent en maak een lijst met redenen waarom het je wel gaat lukken en lees deze elke dag door.

Als je echt gemotiveerd wilt blijven zoek dan naar nieuwe manieren om jezelf te motiveren. Lees artikelen over hoe je succesvol gewicht kunt verliezen, zoek lotgenoten en vraag hoe zij het voor elkaar hebben gekregen. Pas deze methodes daarna toe op jezelf.

  1. Stel nieuwe doelen

Bedenk wat je precies wilt bereiken vanaf hier. Je maakt een nieuwe start. Schrijf precies op wat je gaat doen om je nieuwe doel te bereiken en waarom je het zo graag wil. Begin alsof je dit nooit eerder hebt gedaan. Pas echt structureel dingen aan die nu niet goed gaan.

Stel realistische doelen. Het heeft geen zin om de lat te hoog te leggen. Dat levert alleen maar irritaties op. Het maakt niet uit hoe lang je erover doet, als je het maar haalt.

  1. Pas je trainingsschema aan

Je lichaam heeft nieuwe prikkels nodig om weer resultaten te boeken.

Krachttraining is de meest efficiënte manier van sporten als je verantwoord af wilt vallen zonder dieet. Door spieren op de bouwen zul je meer vet verbranden. Ook in rust toestand.

Als je dit al deed, pas dan je training aan. Voeg nieuwe oefeningen toe die je lichaam stimuleren om weer harder aan de slag te moeten.

Om echt gemotiveerd te raken kun je er ook voor kiezen om krachttraining in groepen te gaan doen. Je gaat dan vaak net een stapje harder. Kettlebell training, crossfit en smallgroup training kunnen je helpen om je doelen te bereiken.

  1. Wees trots op jezelf

Wees trots op jezelf. Altijd, ook als het een dag niet goed gaat. Geef jezelf een compliment, elke dag waarop je gezond hebt gegeten. Wees altijd dankbaar dat je ervoor kiest om gezond te leven.

Als je je niet gelukkig voelt omdat je af wilt vallen, dan ben je verkeerd bezig. Het moet leuk blijven en iets positiefs zijn. Ga ervoor!

Wil jij tips om snel 10 kilo af te vallen? Klik dan hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *