Veel gestelde vragen

Veel-gestelde-vragenHieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen over voeding, afvallen en gezondheid. Staat uw vraag niet tussen de veel gestelde vragen? Laat uw vraag onder aan de pagina achter in een reactie, dan beantwoorden wij deze op de pagina voor u.

1. Hoe snel en hoeveel kan ik afvallen?

Hoe snel en hoeveel u af kunt vallen is afhankelijk van wat voor persoon u bent en wat u er allemaal voor doet. Om te berekenen hoeveel u het beste af kunt vallen kunt u een BMI berekening uitvoeren. Deze waarde geeft aan of u te zwaar bent en u kunt met deze formule uitrekenen wat een gezond gewicht is voor uw lengte, leeftijd en geslacht. Te snel afvallen is niet gezond voor uw lichaam. Een afname van 0,5 -1 kg per week is gemiddeld. Wanneer u veel beweegt en afslankproducten gebruikt kan het zijn dat u wekelijks meer gewicht verliest. Pas wel op dat het niet té snel gaat, dit zorgt voor het bekende jojo-effect, en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

2. Hoe komt het dat ik niet afval in het begin van mijn afvalpoging of zelfs in gewicht aankom?

Het is niet vreemd als u niet direct verschil ziet op de weegschaal. Het lichaam moet vaak even wennen aan ‘nieuwe’ voedingsgewoonten. Ook is het zo dat als u meer gaat sporten dan u gewend bent u waarschijnlijk meer spiermassa aanmaakt en vetmassa verliest. Omdat spiermassa zwaarder is dan vetmassa zal deze verandering niet direct op de weegschaal te zien zijn terwijl het natuurlijk wel gunstig is voor uw lichaam. Geef uw lichaam dus even de tijd om te wennen aan alle veranderingen dan zult u vanzelf het gewenste resultaat zien.

3. Kan ik maaltijden overslaan als ik af wil vallen?

Het is niet verstandig om maaltijden over te slaan als u af wilt vallen. Een goed ontbijt is erg belangrijk om de dag mee te beginnen. Dit zorgt voor energie voor het lichaam en de stofwisseling komt op gang. Ook is het goed om regelmatig iets kleins te eten, zo blijft de maag gevuld. Dit voorkomt dat u eetbuien krijgt tussendoor. Het is daarom niet verstandig om maaltijden te laten staan. In plaats daarvan is het juist goed om regelmatig de maag te vullen.

4. Klopt het dat ik ‘s avonds niets meer mag eten?

Nee dit klopt niet. Veel mensen denken dat het slecht is om ‘s avonds na de warme maaltijd nog te eten. Soms zit hier een getal aan vast, bijvoorbeeld na 7 of 8 uur is het slecht om nog te eten. De stofwisseling gaat ook ‘s avonds en ‘s nachts als u slaapt gewoon door. Alles wat u ‘s avonds eet zal dus ook gewoon verteerd worden en niet direct opgeslagen worden als vet zoals vaak beweerd wordt. Wat wel meespeelt is de hoeveelheid en het soort voedsel dat u ‘s avonds eet. Wanneer u producten eet met veel calorieën, suiker of vet kan dit indirect wel betekenen dat u zwaarder wordt. Dit heeft te maken met het feit dat u meer energie binnen kunt krijgen dan u verbruikt maar dit heeft niets te maken met het tijdstip waarop u eet.

5. Zijn light producten wel zo gezond?

Wanneer er op de verpakking van een product ‘light’ staat betekent dit dat het product ten opzichte van het ‘reguliere’ product 30% minder energie (kcal), suiker (koolhydraten) of vet bevat. Dat wil niet zeggen dat een ‘light’ product altijd gezond is.

Het kan zijn dat een product dat 30% minder vet bevat evengoed nog erg veel calorieën bevat. Het komt bijvoorbeeld voor dat een product waar vet is uitgehaald extra suiker bevat om het product smaak te geven of andersom.

Het is dus belangrijk om altijd goed op de verpakking te kijken hoeveel calorieën een product bevat. ‘Light’ frisdranken worden vaak gezoet met zoetstof in plaats van suiker. Er wordt wel eens gezegd dat zoetstof ongezond is. Dit is niet waar. Alle zoetstoffen die in producten verwerkt worden zijn uitvoerig getest op veiligheid. U kunt dus gewoon producten met zoetstof gebruiken. Producten gezoet met zoetstoffen worden wel afgeraden voor kinderen.

Heeft u nog andere vragen? Dan kunt u uw vragen achter laten in een reactie onder aan deze pagina. Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *