Sport en beweging

fitnessLichaamsbeweging is erg belangrijk voor het menselijk lichaam. Voor behoud van een gezond lichaam is regelmatige beweging van belang. Bovendien vormt bewegen, naast een gezond voedingspatroon de helft van het afvalproces. Wanneer u dagelijks minimaal een uur beweegt zult u 2x zo snel afvallen dan wanneer u alleen uw eetpatroon aanpast.

Er bestaan veel verschillende soorten lichaamsbeweging. Je kunt ervoor kiezen een sport te beoefenen maar ook wandelen en fietsen zijn vormen van lichaamsbeweging. Voor ieder persoon is er wel een vorm die aansluit. Zo is zwemmen bijvoorbeeld erg fijn voor mensen die lichamelijke klachten hebben zoals rugklachten. Wij van Afvallen – Gezond leven voorzien u regelmatig van adviezen en tips omtrent sport en lichaamsbeweging.

Voor mensen die sporten om spieren op te bouwen is het van belang een gezond eetpatroon aan te houden en daarbij rekening te houden met spierherstel. Eiwitrijk voedsel is erg belangrijk voor het herstel van de spieren. Ook zijn er verschillende pillen en shakes op de markt die bijvoorbeeld helpen bij spieropbouw en spierherstel welke gebruikt kunnen worden ter ondersteuning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *