Tips om koel te blijven tijdens dit warme weer

De een vindt het heerlijk dit zomerse, warme weer en de ander heeft liever dat het een aantal graden frisser is. Mensen gaan massaal naar buiten en lekker erop uit bij deze hoge temperaturen. Toch is het vaak fijn en belangrijk even verkoeling te zoeken. Dit lukt echter niet altijd, een zonnesteek en oververhitting kunnen dan de gevolgen zijn. Hieronder vindt je een aantal handige tips om te zorgen dat dit niet gebeurd en je op een verantwoorde manier kunt genieten van de zomerse zon.

 
1. Drink voldoende

Drinken is erg belangrijk met dit warme weer. Door het warme weer verlies je veel vocht, wat ook weer aangevuld moet worden. Vocht is erg belangrijk om je lichaam goed te laten functioneren. Als je tekort drinkt zul je merken dat je vermoeid raakt en minder goed zult functioneren. Water drinken is erg belangrijk maar ook warme thee kan goed zijn. In eerste instantie zal dit warm aanvoelen maar uiteindelijk zal het je lichaamstemperatuur doen verlagen. IJskoude dranken zijn lekker met dit warme weer maar hebben weer geen gunstige invloed op je lichaamstemperatuur.

2. Draag luchtige kleding

Zorg dat je luchtige en een lichte kleur kleding draagt met dit warme weer. Warme kleding zorgt voor nog meer warmte om je lichaam heen waardoor je nog meer gaat zweten. Ook slippers zorgen voor frisse lucht bij je voeten.

3. Zoek een verkoelende plek

Zoek de schaduw op onder een parasol of een zonnescherm. Zoek in huis de koelste plek op en rust daar even uit. Zet de deuren en ramen op voor voldoende frisse lucht, ook al is deze warm.

4. Koel je lichaam regelmatig

Door het regelmatig koelen van je lichaam voorkom je oververhitting. Het koelen van je lichaam kun je bijvoorbeeld doen door middel van een koude doek die je op je hoofd kunt leggen. Ook het koelen van je handen en voeten met koud water is goed. Je bloedsomloop zal hierdoor verbeteren waardoor je je beter zult voelen.

5. Ga goed voorbereid op stap

Ga je op stap met dit mooie weer? Neem dan goede voorzorgsmaatregelen. Neem bijvoorbeeld voldoende water mee en neem ook iets te eten mee. Je kunt namelijk terecht komen in een file of een kapotte trein. Neem zonnebrand mee en smeer je goed in om je tegen de UV-straling te beschermen. Neem op het strand een parasol en gebruik een zonnebril en een zonnehoed of pet ter bescherming tegen de zon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *