Buikspieroefeningen tegen rugpijn

Heeft u ook wel eens last van uw rug? Veel mensen hebben wel eens te maken met rugklachten. Te lang zitten of te lang in bed liggen kunnen beide zorgen voor rugklachten. Ook zitten op een te zachte stoel of slapen op een zacht matras geven snel rugklachten.

buikspierOm rugklachten te voorkomen kunt u ook buikspieroefeningen doen. De buikspieren vormen een grote krachtbron en zijn bij bijna iedere beweging betrokken. Wanneer de buikspieren niet sterk genoeg zijn gaan andere spieren dit compenseren. Spieren in bijvoorbeeld de rug kunnen zo overbelast worden waardoor u rugklachten kunt krijgen.

Wat erg belangrijk is voordat u buikspieroefeningen gaat doen is dat u dit op de juiste manier doet. Veel mensen doen dit op een verkeerde manier waardoor u juist de rugspieren extra belast. Hieronder vindt u een aantal tips die u kunnen buikspieroefeningen op de juiste manier uit te voeren.

  • Trek niet aan uw nek maar gebruik uw handen als ondersteuning voor uw hoofd
  • Voer de oefeningen langzaam uit
  • Houdt uw rug goed recht tijdens de oefeningen. Wanneer de rug hol wordt belast u juist uw rugspieren
  • Herhaal de oefeningen om de dag

Wanneer u niet goed weet welke oefeningen het beste bij u passen kunt u op internet kijken of navraag doen in een sportschool of bij de fysiotherapeut. Zorg ervoor dat u betrouwbare informatie verkrijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *