Wat te doen tegen lovehandles?

lovehandlesWe kennen ze allemaal, de lovehandles. Een echt ‘vrouwenkwaaltje’. De een heeft er meer ‘last van’ dan de ander. Hoe ‘groot’ of ‘klein’ ze ook zijn, de meeste vrouwen storen zich er enorm aan en willen er maar al te graag vanaf! Wat je ook doet, niets lijkt te werken, hoeveel je ook bent afgevallen, die lovehandles blijven er altijd.

Voor iedereen die zich in bovenstaande herkent: er is GOED NIEUWS! Je kunt namelijk WEL iets doen tegen lovehandles. Lees snel dit artikel door zodat ook jij snel aan de slag kunt!

Buikspieroefeningen werken niet!
Eindeloos buikspieroefeningen doen op alle mogelijke manieren is zeker goed voor je figuur! Toch lijkt het niet de juiste methode om van je lovehandles af te komen.

Vetopslag en hormonen
Lovehandles zijn eigenlijk niets anders dan opgeslagen vet. De opslag van vet staat in verband met hormonen. De plaats waar vet wordt opgeslagen in het lichaam wordt beïnvloed door hormonen. Bij iedere plaats in het lichaam ‘hoort’ een bepaald hormoon. Insuline is het hormoon dat hoort bij de lovehandles.

Des te meer insuline er door het lichaam wordt aangemaakt, des te meer vet er op de lovehandles wordt opgeslagen.

Wat te doen tegen lovehandles?
Het verlagen van de aanmaak van insuline in het lichaam heeft een positieve invloed op de lovehandles. Maar hoe doe je dat?

Je lichaam maakt insuline aan als er suikers/koolhydraten binnenkomen. Het (tijdelijk) verlagen van de inname hiervan kan dus hulp bieden.

Koolhydraten komen onder andere voor in broodproducten, aardappelen, rijst, pasta, snoep en koek. Oftewel: een koolhydraat arm dieet of eiwitdieet.

Beweging
Beweging is ook erg belangrijk om de vetverbranding: de verbranding van de lovehandles te bevorderen. Kies voor het soort beweging dat de vetverbranding stimuleert. Buikspieren trainen levert je niet het gewenste resultaat op. Je kunt bijvoorbeeld beter gaan hardlopen, wandelen of zwemmen.

Geen resultaat?
Bereik je ook hiermee maar geen resultaat? Blijf doorgaan! Het kan namelijk zo zijn dat het resultaat erg lang op zich laat wachten. Des te langer het vet op de desbetreffende plek is opgeslagen, des te langer het duurt voordat resultaat geboekt wordt. Geef niet op!

NB: een koolhydraat arm dieet kun je prima langdurig volhouden. Natuurlijk hoeft dit niet in extreme vorm maar het eten van minder koolhydraten kan nog veel meer voordelen opleveren, zoals:

– Meer energie
– Een hogere vetverbranding
– Minder last van darmklachten
– Een constante bloedsuikerspiegel

Reden genoeg dus om meer te gaan bewegen en meer eiwitten en minder koolhydraten te gaan eten! Klik hier voor tips over koolhydraat arm eten.

Succes en hou vol!

Fitslim shakes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *