Buikvet verliezen en een strakke buik krijgen

Buikvet-verliezen-en-een-strakke-buik-krijgen

Hieronder volgt een gastartikel van Menno van Gezondsnel.nl.

Wil je jouw buikvet verbranden en een strakke buik krijgen? Dan zit je bij dit artikel op de juiste plek. Ik laat je zien wat het gevaar van buikvet vet is, hoe je eenvoudig buikvet kunt verbranden en op welke manier je jouw buik strak maakt met sport en beweging.

Het gevaar van teveel buikvet
Een kleintje beetje buikvet is niet erg, het wordt pas gevaarlijk wanneer je hier echt teveel van hebt (een buikomvang van ongeveer: meer dan 95 centimeter bij mannen en meer dan 85 centimeter bij vrouwen). Veel buikvet geeft het bewijs dat jouw lichaam het vet nergens anders meer in jouw lichaam kan opslaan. Vermoedelijk zit binnenin jouw lichaam ook al veel vet, waardoor jouw organen niet meer optimaal kunnen functioneren. Daarnaast moet het lichaam weefsel onderhouden dat je helemaal niet nodig hebt, vetreserves hebben we niet nodig en belemmeren ons lichaam om optimaal in conditie te zijn. Wetenschappelijk onderzoek toont een verhoogd risico op diabetes, hart- en vaatziekten en verschillende vormen van kanker bij teveel buikvet aan.

Buikvet verbranden via een ander voedingspatroon
Jouw voedingspatroon zorgt ervoor dat je een strakke of juist dikke buik hebt. Teveel suikers, koolhydraten en calorieën geven je een kleinere kans op een strakke buik. Er is op dit moment veel lichaamsbeweging nodig om de juiste balans te vinden.

Een andere manier van eten begint bij het juiste ontbijt. Het ontbijt hoort jouw gezonde start van de dag te zijn, zorg voor een vullend ontbijt dat aan al jouw behoeftes voldoet. De komende uren hoef je niet meer te eten en ben je verzadigd om van verkeerde snacks af te blijven. Krijg je toch trek? Kies dan voor een stuk fruit, een handje nootjes, een cracker, een stukje pure chocola of een andere gezonde snack om jouw honger te stillen. De lunch mag vullend zijn, maar bij voorkeur niet te groot. Wissel brood af met zo nu en dan een salade of een kleine maaltijd. In de avond eet je minder dan je op dit moment doet, na het diner is er vaak weinig te doen, het is dan zonde om veel voeding tot je te nemen.

Een strakkere buik
Sport en fitness geeft je sterkere buikspieren voor een betere houding en meer vetverbranding binnen jouw lijf. Buikspieroefeningen liggen het meest voor de hand wanneer je kiest voor een strakke buik. Ik raad je echter aan om meer te doen dan dat. Train ook jouw armen, benen en rug om meer spiermassa aan te maken. Als vanzelf zullen hierdoor ook jouw buikspieren sterker worden, omdat alle spieren in ons lichaam uiteindelijk samenwerken. Je zou kunnen kiezen voor crossfit, trainen met een kettlebell, fitness, bodypump of andere manieren van krachttraining om jouw spiermassa te vergroten.

Het zit hem uiteindelijk niet in jouw voeding of fitness. De combinatie van gezonde voeding en voldoende beweging geeft het beste resultaat om in topvorm te komen. Neem de tips uit dit artikel in je op en ga aan de slag. Neem jezelf iets serieuzer, alleen het ondernemen van actie geeft je op de lange termijn het gewenste resultaat. Buikvet verliezen is niet eenvoudig, maar jij bent de enige die hier iets aan kunt doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *