Afvallen op de buik – tips en advies

Afvallen-op-de-buikAfvallen op de buik is iets waar veel mensen fanatiek mee bezig zijn maar wat vaak erg lastig is. Afvallen rond de buik is ook erg belangrijk voor de gezondheid. Buikvet is namelijk erg ongezond en verhoogd het risico op allerlei aandoeningen. Bovendien vinden de meeste mensen een dikke buik lelijk en willen daarom het liefste afvallen op de buik. In dit artikel vindt u interessante tips welke u kunnen helpen om afvallen op de buik mogelijk te maken, buikvet te verliezen en een strakke en platte buik te krijgen.

 

Afvallen op de buik – waarom buikvet ongezond is

Afvallen op de buik is erg belangrijk omdat buikvet ongezond is. Buikvet is ongezond omdat het het risico op aandoeningen en ziektes doet verhogen. Hierbij kunt u denken aan de volgende ziektes:

  • Diabetes
  • Hart- en vaatziekten
  • Hoge bloeddruk
  • Hoog cholesterol
  • Bepaalde vormen van kanker

Teveel buikvet is ook ongezond wanneer uw gewicht niet te hoog is. Het kan dus zijn dat u een gezond gewicht heeft maar teveel buikvet en daarbij dus een verhoogd risico loopt.

De reden dat teveel buikvet ongezond is heeft te maken met het feit dat een grote hoeveelheid buikvet aangeeft dat er ook teveel vet rond de organen opgeslagen wordt. Dít is juist ongezond. Heeft u een strakkere buik en minder buikvet? Dan zal de hoeveelheid vet rondom de organen ook minder zijn.

Afvallen op de buik – oorzaken van teveel buikvet

Er is geen eenduidige oorzaak van teveel buikvet. Wel weten we dat het voedingspatroon, de hoeveelheid beweging en genetische aanleg ermee te maken kunnen hebben.

Afvallen op de buik – tips

1. Intensief bewegen
Intensief bewegen is heel belangrijk wanneer u wilt afvallen op de buik. Bij intensief bewegen wordt namelijk het buikvet gebruikt als energie. Geadviseerd wordt om dagelijks een uur te bewegen wanneer u wilt afvallen.

2. Dieet
Een gezonde voeding is in ieder geval belangrijk voor een gezond en slank lichaam. Eet u al gezond maar heeft u toch teveel buikvet? Dan is het belangrijk een dieet te volgen zodat u kunt afvallen op de buik. Er bestaat geen speciaal dieet wat gunstig is bij het afvallen op de buik en het verminderen van buikvet. Het eiwitdieet of koolhydraat-arm dieet, hiermee wordt hetzelfde bedoeld, kan het afvallen op de buik wel positief beïnvloeden.

Wanneer u een eiwitdieet volgt beperkt u de inname van koolhydraten en gebruikt daarvoor in de plaats meer eiwitten. Het lichaam spreekt de vetreserves aan voor energie omdat er minder energie beschikbaar is uit koolhydraten. Dit proces zorgt dus voor afvallen op de buik en het verminderen van vet in het algemeen dus ook buikvet.

3. Ontspan voldoende
Het klinkt misschien vreemd maar ontspanning is ook heel belangrijk voor een gezond en slank lichaam. Stress kan de opslag van vet namelijk verhogen. Daarnaast zorgt een goede nachtrust ervoor dat er minder vet rondom de organen wordt opgeslagen.

4. Buikspieren trainen
Buikspieren trainen is voornamelijk bedoeld om een strakkere en plattere buik te krijgen. Lees hier meer over buikspieroefeningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *