Afslanken met water drinken

Afvallen is voor veel mensen een zware opgave. Er moet meer worden bewogen, en gelijktijdig moet er ook minder en gezonder worden gegeten. Je kunt dit proces van meer bewegen en minder eten ondersteunen door veel water te gaan drinken. Water is cruciaal voor het lichaam en heeft een grote positieve uitwerking op de lijn. Water zorgt voor de afvoer van afval stoffen en schadelijke stoffen, het stimuleert de verbranding van vet en gaat hongergevoelens tegen.

Mensen denken niet snel aan het aanpassen van drinkgewoonten als ze willen afvallen. Water bevat geen calorieën, en er zitten geen schadelijke stoffen in water. Het is de beste bron aan vocht voor het lichaam.

 

Vet verbranden met behulp van water

Water heeft een grote hand in het afvoeren van schadelijke stoffen, wat voor afslanken erg belangrijk is. Vet zit boordevol met diverse gevaarlijke stoffen. Zodra een persoon gewicht begint te verliezen wordt het vet verbrand zodat de gevaarlijke stoffen vrijkomen. De stoffen moet zo snel als mogelijk uit het lichaam worden gewerkt. Ook om de vetverbranding op gang te houden is water nodig. Als je genoeg water drinkt kan het voedsel gemakkelijker worden omgezet in energie, en niet worden opgeslagen als vet. Ook is het gemakkelijker voor het lichaam om het vet te verbranden.

Hierdoor voorkom je dat je aankomt in gewicht, en ook dat je kilo’s gaat verliezen. Mensen die willen afvallen en niet genoeg vocht binnen krijgen, zullen het erg moeilijk krijgen om af te vallen.

 

De honger tegengaan door water te drinken.

Het drinken van water helpt om een hongerig gevoel tegen te gaan. Het lichaam kan dorst wel verwarren met hongergevoel. Zodra het lichaam te weinig vocht registreert, zal het signalen afgeven dat er moet worden gegeten, wat erg onhandig is al je probeert om gewicht te verliezen. Als ervoor wordt gezorgd dat de gehele dag voldoende vocht in het lichaam zit, kan het lichaam geen valse hongergevoelens doorgeven.

 

Andere soorten vocht

water is niet de enige bron van vocht. Weinig mensen halen het benodigde vocht uit het drinken van mineraalwater of kraanwater. Er zijn ook andere typen dranken die helpen met afvallen.

 

Koffie,thee en frisdranken bevatten voor het grootste gedeelte uit water en hebben een bijdrage aan de vochttoevoer in het lichaam. Aan elk van deze typen dranken zitten helaas wel weer nadelen.

Cafeïne uit koffie heeft een erg verslavende werking. Zodra er wordt gestopt met koffiedrinken krijgen veel mensen hoofdpijn en concentratieproblemen. Veel koffiedrinken heeft ook een negatieve uitwerking op de gezondheid. Wetenschappers kunnen nog geen vinger op de pols leggen waarom dat zo is, maar adviseren wel om dagelijks niet te veel koffie te drinken. Koffie heeft aan de andere kant ook positieve uitwerkingen op de lichamelijke gezondheid, omdat het veel antioxidanten bevat, die het lichaam helpen om het gezond te houden. Een goede hoeveelheid is 2 tot 3 koppen koffie per dag te drinken.

 

Ook van thee moet niet teveel gedronken worden. Thee bevat wel veel antioxidanten die gezond zijn voor het lichaam, maar thee bevat veel looizuur, wat de opname van mineralen tegengaat. Thee bevat ook in grote hoeveelheden fluoriden welke giftig zijn voor het lichaam.

Frisdrank is ook een goede bron van vocht, maar er zijn nog grotere nadelen aan frisdrank dan koffie en thee. De meeste frisdranken bevatten enorm veel suiker. Dit geldt voor koolzuurhoudende dranken als cola, seven-up, cassis en sinas, maar ook voor gezonder lijkende dranken. Frisdranken worden ook wel gezien als verborgen dik makers. Let daarom op de light varianten die veel minder suiker bevatten. Op het etiket staat hoeveel calorieën een pak frisdrank bevat.

Veel alcoholhoudende dranken bevatten veel lege calorieën. Dit zijn calorieën die het lichaam niet kan omzetten in energie. Bier bevat enorm veel calorieën. Als je aan het afslanken bent kun je bier beter laten staan. Als er veel bier achterelkaar wordt gedronken, krijgt het lichaam meer calorieën binnen dan dat het kan verbruiken. Het overschot aan calorieën wordt opgeslagen als vet.

Groenten en fruit bestaan uit meer dan 70% uit water. Groenten en fruit zijn goede bronnen van vocht. Ze bevatten veel vezels, wat erg goed is voor de stofwisseling. Er kan dan naar verhouding veel langer gedaan worden met een geringe hoeveelheid aan koolhydraten. Het gevolg daarvan is dat het hongergevoel wordt onderdrukt.

 

Hoeveel liter water per dag drinken?

Het ligt van de lichaamsgrootte af hoeveel water er nodig is om het gezond te laten functioneren. Een gemiddeld persoon heeft tussen de 1,5 en 2 liter water nodig per dag. Als die gemiddelde persoon af wil slanken is het verstandig voor die persoon om nog meer water dan die hoeveelheid te drinken. Het lichaam kan per uur een halve liter aan water verwerken. Het lichaam kan onder normale omstandigheden maar een beperkte hoeveelheid aan water aan. Meer water drinken is zelfs gevaarlijk voor de gezondheid. Goed gespreid water over de gehele dag drinken levert geen gevaar op voor de gezondheid. Zo kun je zelfs tot 4 liter water per dag drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *