Water is belangrijk

Waarom is het zo belangrijk dat wij 1,5 tot 2 liter water per dag drinken?
Het lichaam bestaat voor meer van 50% uit vocht. Vrouwen ± 52% en mannen ± 63%. Het vocht zit verdeeld over het hele lichaam alleen in het vetweefsel niet. Het advies is om ongeveer 1,5 tot 2 liter water te drinken om het vochtgehalte op peil te houden. Hoeveel vocht u nodig hebt, hangt af van hoeveel vocht u verliest per dag. Dit verschilt per persoon en de omstandigheden van die dag.

U houdt het vochtbalans het beste op peil door voldoende te drinken. Water, thee en koffie zonder suiker worden geadviseerd. Vocht zit ook in eten, maar natuurlijk lang niet zoveel als gewoon in een glas water.

Vocht is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in uw darmen, voor het transport van voedings- en afvalstoffen en regelen van uw lichaamstemperatuur. Uw lichaam herstelt de vochtbalans automatisch. Als u teveel vocht verliest plast u minder vaak of krijgt u dorst, waardoor u meer gaat drinken. Wat uw lichaam aan vocht verliest moet ook weer worden aangevuld.

Water drinken of afvallen?
Veel water drinken en uw voedingspatroon niet aanpassen, helpt niet om af te vallen. Water is wel een goede keuze om frisdrank en vruchtendranken mee te vervangen. In water zitten geen calorieën. Een glas water nemen inplaats van een glas cola of een snoepje dat kan helpen om de verleiding daarvan te weerstaan. Gezond eten, voldoende vocht en voldoende beweging helpen u om af te vallen en om uw gezonder te voelen.

Drinkt u te weinig water? Probeer dan vanaf vandaag meer water te drinken en ontdek hoe uw lichaam hierop reageert. Zorg altijd dat u een flesje water bij zich heeft, en desnoods zet u uw telefoon op timer, die u er aan kan herinneren om water te drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *