Afvallen met water

Afvallen-met-waterVeel mensen zweren bij het drinken van liters water als ze op dieet zijn. Maar dat je nu echt afvalt van water drinken zelf is niet helemaal waar. Wel is het drinken van voldoende water tijdens het afvallen erg belangrijk. Zo kan water bijvoorbeeld de lekkere trek even stillen waardoor je minder geneigd bent om te gaan snoepen. Bovendien is het erg belangrijk en gezond je vochtgehalte goed op peil te houden.

Dagelijkse behoefte
Dagelijks zou je 1,5-2 liter vocht binnen moeten krijgen. Veel mensen hebben er moeite mee om aan deze behoefte te voldoen. Met vocht wordt niet alleen water maar ook thee, koffie, melk, vruchtensap e.d. bedoeld. Belangrijk is om niet teveel suikerrijke en calorierijke dranken te gebruiken zoals frisdrank en volle melk. Gebruik vooral water, en suikervrije dranken.

Wanneer je tekort drinkt kan dit klachten opleveren als hoofdpijn en kan het een negatief effect hebben op de stoelgang en bovendien blaasontsteking veroorzaken. Wanneer je tekort drinkt merk je dit meestal aan de urine. Deze is donkerder van kleur en ruikt vaak sterker.

Tips om voldoende te drinken
Twijfel je of je zelf voldoende drinkt of weet je van jezelf dat je tekort drinkt. Volg dan onderstaande tips op en zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt.

– Drink tijdens iedere maaltijd een glas water. Zo zorg je er bovendien voor dat je eerder vol zit en daardoor ook minder zult eten.
– Zorg voor grotere glazen en bekers en drink deze ook helemaal leeg.
– Zet op je werk of thuis een flesje of een kan water naast je neer en zorg dat deze ook leeg is aan het einde van de dag.
– Als je water niet lekker vindt, voeg dan wat suikervrije siroop toe of een schijfje citroen om er een fris smaakje aan te geven.

Denkt u dat u voldoende drinkt? Of heeft u nog tips om aan de dagelijkse behoefte te voldoen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *