Hoe lukt het je 2 liter water per dag te drinken?

Warm-weerDagelijks heb je ongeveer 1,5 tot 2 liter water nodig. Als je wilt afvallen is het belangrijk dat afvalstoffen uit je lichaam worden verwijderd. 2 liter water is dan aan te raden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste mensen hebben moeite om deze hoeveelheid per dag te drinken. Daarom geven we je een aantal tips.

Reken uit hoeveel je per dagdeel moet drinken
De 2 liter water die je gaat drinken drink je natuurlijk niet in een keer op, je verdeelt het over de dag. Als je drie dagdelen neem (‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds) dan hoef je maar 0,66ml per dagdeel te drinken. Zo is het veel overzichtelijker en lijkt het minder.

Koffie en thee tellen ook
Je kunt water ook vervangen voor koffie en thee. Vervang echter niet de hele 2 liter voor koffie en thee. Neem af en toe een kopje maar drink evengoed ook water.

Neem altijd een flesje water mee
Als je water bij je hebt dan pak je het sneller en zul je het ook minder snel vergeten. Neem een fles van ongeveer 700ml. Als je ieder dagdeel 1 fles leegdrinkt zit je ruim aan de 2 liter. Zorg er voor dat je de fles meteen weer vult als deze leeg is.

Voeg een smaakje toe
Gewoon kraanwater maak je lekker door wat fruit toe te voegen. Snij wat aardbeien, sinaasappel, meloen, citroen, ananas of komkommer in stukjes en voeg dit aan een kan water toe. Zet deze in de koelkast en vul hier je flesje mee.

Download de waterapp
Er zijn verschillende apps te vinden voor op je mobiele telefoon. Deze geven af en toe een melding om je er aan te herinneren dat je een glas water moet drinken. De app houdt ook bij hoeveel water je al gedronken hebt en hoeveel je nog moet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *