Positief denken, het geheime wapen tegen jouw overtollige kilo´s!

positiefdenkenDat je wilt afvallen heeft vaak verschillende redenen. Hoewel de belangrijkste reden eigenlijk je gezondheid zou moeten zijn is dit meestal niet het geval. Uit onderzoek is gebleken dat de meerderheid van de afvallers wil afvallen omdat zij hun lichaam er niet mooi uit vinden zien en zich er niet goed in voelen. Dit gaat meestal gepaard met veel negatieve gedachtes en gevoelens.

Afvallen wordt dan ook meestal gezien als iets vervelends en het levert veel strijd op. Dat is jammer, omdat het eigenlijk iets positiefs is en je hele leven in positieve zin kan veranderen als je het goed doet.
De volgende tips helpen je om uit je negatieve cirkel te stappen en van gezond afvallen een positieve ervaring te maken.

1. Draai het om
Je kunt afvallen zien als een last en het allemaal heel vervelend vinden maar je kunt het ook omdraaien. Dit is een keuze die je kunt maken, waar moed voor nodig is maar die je zelf in de hand hebt. Kies ervoor om het leuk te maken.

Doe het samen met een vriend of vriendin, experimenteer met lekkere gerechten, wissel ervaringen uit en ga samen lekker veel bewegen. Maak er een project van dat je succesvol wilt doorlopen. Je zult dan merken dat afvallen eigenlijk iets heel positiefs is. Als je het goed doet, voel je je namelijk energieker, gezonder, vrolijker en mooier. Dat is toch alleen maar leuk?

2. Pak het serieus aan
Ga niet zomaar iets doen om snel gewicht te verliezen maar pak het serieus aan. De kans dat je dan succes boekt en je echt beter gaat voelen is veel groter dan wanneer je zomaar iets probeert.
Kies bij voorkeur voor een koolhydraatarm dieet. Verdiep je hier goed in en maak de keuze om drie maanden volgens deze methode te gaan eten. Je zult merken dat je je veel beter gaat voelen en dat je niet meer anders wilt.

3. Maak van je weegschaal je beste vriend
Je kunt je weegschaal als vijand zien maar ook als je beste vriend. Dit maakt een wereld van verschil. Meten is namelijk weten. Als jij 1 keer in de week op de weegschaal gaat staan, kun je perfect je vorderingen bij houden.

Besef dat het maar een getal is en dat dat het niet waard is om je gemoedstoestand ervan af te laten hangen. Het kan je alleen maar helpen om bewust te blijven en jezelf scherp te houden.
Bekijk naast het getal op de weegschaal de volgende punten. Hoe voel je je? Hoeveel energie heb je? Hoe is je humeur? Hoe is je stoelgang? Als dit allemaal goed is, weet je dat je op de goede weg bent en kan jij vrolijk door gaan, ook als het getal misschien niet direct zegt wat jij wilt.

4. Je lichaam is je meest kostbare bezit
Je lichaam is waar jij het mee moet doen. Je hele leven lang, dus ook daar kun je maar beter vrienden mee worden. Het heeft geen zin om je daar negatief over uit te laten.
Het geeft jou elke dag de gelegenheid om te bewegen en je leven te leven zoals jij dat wilt. Besef dat goed. Jezelf in de spiegel bekijken en zeggen dat je jezelf lelijk vindt en benadrukken waar je ontevreden over bent brengt jou helemaal niets.

Zeg daarom tegen jezelf dat je je lichaam accepteert en bedank je lichaam dat het je elke dag helpt te doen wat je wilt. Besef je daarbij dat het heel belangrijk is dat je je lichaam geeft wat het nodig heeft. Als je dat doet, kan het optimaal werken en zul je snel afvallen.
Wees zuinig op je lichaam want je hebt er maar 1 en focus je op datgene wat het allemaal voor je doet, dan kun je niet anders dan er blij en trots op zijn.

5. Laat je niet uit het veld slaan
Het kost moed en discipline om het pad naar een gezonder lichaam te bewandelen. Je kunt niet vermijden dat het soms negatieve gedachten en gevoelens met zich mee brengt. Accepteer dit en laat dit er zijn.

Houd altijd in gedachten waarom je wilt afvallen. Als je een keer een slechte dag hebt waarbij alles negatief is, je teveel eet en je jezelf slecht voelt accepteer het dan en pak het daarna direct weer op.
Alleen jij kunt dit doen. Ga ervoor en gun jezelf dat gezonde lichaam dat je verdient.
Positief denken is het belangrijkste! Wil jij meer tips om 10 kilo af te vallen? Klik dan hier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *