Te warm om te sporten? Ga zwemmen!

swimZwemmen is erg gezond en is een van de weinige sporten die door een groot aantal mensen beoefend kan worden. Ook u met dit warme weer is het heerlijk om even een duik in het frisse water van een buitenzwembad te nemen. Vindt u het water buiten nog te koud? Dan kunt u natuurlijk ook terecht in een verwarmd binnenzwembad.

Bij zwemmen belast u uw spieren een stuk minder dan bij andere sporten die niet worden beoefend in het water. Spieren ontspannen tijdens het zwemmen waardoor uw lichaam soepeler wordt. Dit zorgt voor minder stijfheid. Ook is zwemmen erg goed voor hart en longen.

Met zwemmen bouwt u veel conditie op en wordt uw ademcapaciteit groter. Bovendien werkt zwemmen ontspannend.

Wanneer u af wilt vallen is zwemmen ook een zeer geschikte sport. Met zwemmen kunt u in een korte tijd veel calorieën verbranden. Bovendien is zwemmen voor veel mensen geschikt omdat het niet zo belastend is. Heeft u last van stijve spieren of een zere rug kunt u gerust gaan zwemmen terwijl hardlopen misschien niet lukt.

Er zijn voldoende redenen om te gaan zwemmen, vooral met dit mooie weer is het heerlijk even een frisse duik te nemen, dus trek uw zwemkleding aan en begin vandaag nog met zwemmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *