Afvallen? Beweegtips voor de zomer!

bewegen in de zomerWie wil afvallen moet bewegen! Beweging vormt namelijk de helft van het afslankproces. Naast een gezond eetpatroon is het dus ook zeker van belang om voldoende te bewegen.

Veel mensen verzinnen allerlei excuses om niet te hoeven bewegen, veel mensen die wel bewegen, bewegen onvoldoende of niet effectief. En dan is er ook nog de groep mensen die wel echt willen maar niet goed weten hoe zij het moeten aanpakken en daarom eigenlijk stil staan.

In dit artikel lees je specifieke beweegtips voor deze lente/zomer zodat je direct aan de slag kunt!

In de zomer bewegen is gemakkelijk!
In de lente en zomer is het over het algemeen gelukkig veel beter weer dan in de herfst en winter. Slecht weer is daarom GEEN excuus meer!

Beweeg samen met je kinderen!
Geen tijd hebben om te sporten is ook een veel voorkomend excuus. Kinderen is een van de veelgenoemde oorzaken. Misschien kun je niet even een uurtje naar de sportschool omdat je op je kinderen of kleinkinderen moet passen, maar je kunt ook MET je kinderen of kleinkinderen bewegen! Vooral in de zomer is er genoeg leuks te doen buiten.

1. Maak een wandeling
Neem de kinderwagen of buggy mee als een kind nog niet of niet lang genoeg kan lopen. De wandeling kan een doel hebben, bijvoorbeeld naar de speeltuin of kinderboerderij gaan.

2. Waterspelletjes
Kinderen zijn dol op waterspelletjes vooral wanneer het lekker weer is. Een gevecht met waterballonnen of waterpistolen vinden kinderen zeker een succes!

3. Wedstrijdje
Touwtje springen, een stukje rennen, de bal overgooien, allemaal dingen die je thuis kunt doen samen met je kind. Door er een soort wedstrijdje van te maken blijven kinderen ook zeker geïnteresseerd.

Bootcamp
Bootcamp is het tegenwoordig helemaal! Lekker buiten aan de slag gaan in een groep, zeer motiverend en op ieder niveau. Dus zie jij jezelf niet zo tussen de jonge sportieve meiden? Geen probleem! Er bestaan veel verschillende bootcamp groepen, zo is er bijvoorbeeld wandelbootcamp voor degene die niet van hardlopen houdt en zijn er veel verschillende niveaus en kun je ook met leeftijdsgenoten bootcampen.

Bootcamp is dus voor iedereen en een leuke manier om lekker buiten bezig te zijn.

Tuinieren
Wist je dat tuinieren ook een goede manier is om calorieën te verbranden? Dus ga in de zomer eens lekker naar buiten en pak je tuin en buitenkant van je huis eens grondig aan!

Shoppen
In de winter gaan we liever het huis niet uit. Sowieso zijn we tegenwoordig dol op gemak. Online shoppen wordt daarom ook steeds populairder. Jammer! Want met shoppen leg je ook heel wat kilometers af! Ben je dol op shoppen? Verruil je laptop/ipad deze zomer dan voor goede loopschoenen en ga de stad in om lekker te shoppen!

Zwemmen
Zwemmen is een erg fijne vorm van bewegen. Ten eerste omdat het zomers en ‘s winters kan. Daarnaast is het een vorm van beweging die erg gezond is en voor bijna iedereen toegankelijk is. Zelfs voor mensen met rugklachten of bijvoorbeeld stijve spieren is zwemmen een erg prettige en effectieve manier van bewegen.

Zwemmen is ook de enige vorm van beweging die je graag doet als het bloedheet is.

Sta eerder op!
Een manier om meer tijd vrij te maken voor beweging is eerder opstaan. Nu zal dit niet voor iedereen weggelegd zijn maar omdat het zomers eerder licht is kun je veel gemakkelijker je bed uit komen. Je kunt dus ook best een uurtje eerder je bed uit om ‘s ochtends iets aan lichaamsbeweging te doen. ‘s ochtends sporten geeft je bovendien veel meer energie voor de rest van de dag!

Een dagje strand
Het is prachtig weer en je geniet van een heerlijk dagje strand. Prima! Op het strand kun je namelijk ook prima bewegen. Wandel een stukje langs de rand van het strand zo kunnen je voeten nog lekker koelen in het water. Neem een frisse duik in de zee of  speel een spelletje ping pong (in de zee).

Een dagje strand is dus een prima combinatie tussen relaxen en bewegen!

Kom deze zomer dus in beweging! Er is geen excuus meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *