Gezond eten na de zomer

gezond-eten-na-de-zomerVoor sommigen zit de zomervakantie er alweer op! Voor anderen duurt deze nog maar heel even. Ook de zomer zelf duurt nog maar even, tijd dus om daar nog even goed van te genieten nu het nog kan! Maar.. ook tijd om je weer voor te bereiden op het ‘normale leven’. Bij het normale dagelijkse leven hoort ook weer gezond eten en bewegen!

Veel mensen verwennen zich tijdens de vakantie extra met veel en soms ongezond eten en doen het liefste even lekker helemaal niets. Dit zorgt regelmatig voor gewichtstoename en bovendien een niet optimale situatie voor je gezondheid.

Boost je gezondheid!
Het ‘normale’ leven weer oppakken ‘hakt’ er vaak best wel in. Het lichaam moet erg wennen en binnen een mum van tijd vanuit de rust stand naar de actieve stand schakelen. Het weer werkt meestal ook niet echt mee doordat het steeds minder mooi weer wordt. Vaak levert deze omschakeling daarom ‘problemen’ op, mensen hebben het er zwaar mee!

Goed nieuws: de ‘opstartproblemen’ na de zomer zijn heel gemakkelijk te voorkomen! Je gezondheid heeft namelijk alleen maar een flinke boost nodig om deze omschakeling zonder problemen te kunnen doorstaan!

Gezond eten
Gezond eten is een van de belangrijkste dingen om je lichaam en gezondheid een flinke boost te geven er weer lekker tegenaan te gaan en een goede weerstand op te bouwen tegen het mindere weer dat eraan zit te komen.

Zorg er daarom voor dat je, eigenlijk al vóór het einde van de zomer/vakantie, je eetgewoontes weer aanpast naar ‘gezond’.

Tips voor gezond eten na de zomer
1. Laat de extra’s voorlopig even staan, ook de alcohol!
2. Eet volop groente en fruit, 2 stuks fruit per dag en 200 gram groente per dag!
3. Drink 1,5-2 liter water per dag
4. Kies hoofdzakelijk voor magere producten

Met deze 4 simpele tips is jouw lichaam binnen no-time weer helemaal klaar voor het ‘normale leven’.

Gezonde recepten
Heb jij je tijdens de zomer/vakantie flink laten verwennen en werd er voornamelijk voor je gekookt? Dan heb je waarschijnlijk wel wat inspiratie nodig voor een gezonde maaltijd! Hieronder volgen een aantal links naar heerlijke gezonde recepten.

1. Gezonde groentetaart recept
2. Havermoutpannenkoeken recept
3. Carpaccio van rode biet recept
4. Gezonde pizza recept
5. Spinazie salade recept

Klik hier voor meer recepten..

Beweging
Beweging is ook van groot belang voor een goede gezondheid! Kom daarom uit de ruststand en zorg ervoor dat je voorlopig dagelijks ½ tot 1 uur flink beweegt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *