Gezond en lekker eten – Tips

gezond en lekker etenIedereen wil graag iedere dag lekker eten. Toch vinden we het eten dat we dagelijks naar binnen werken niet altijd even lekker, want er moet natuurlijk ook gewoon gezond gegeten worden. Herkent u zich hierin? Dat is jammer! Veel mensen zien gezond eten en lekker eten namelijk niet als hetzelfde. Toch is het heel goed mogelijk om iedere dag gezond én lekker te eten. Omdat niet iedereen weet hoe je dit dan precies aanpakt voorzien wij je van een aantal nuttige tips!

Gezonde recepten
Het internet staat vol met informatie over van alles en nog wat. Veel mensen zoeken dan ook regelmatig naar recepten op internet. Ook de zoekterm: gezonde recepten wordt veel gebruikt. Super gemakkelijk natuurlijk om op internet naar een gezond recept te zoeken, er zit alleen wel een maar aan. De term ‘gezond’ is namelijk nogal algemeen. Iedereen kan een andere betekenis hebben voor het woord gezond.

Onze tips:
1. Recepten waarbij de voedingswaarde is vermeld zijn fijn! Zo kun je aan de hand daarvan zelf bepalen of je het ‘gezond’ genoeg vindt.
2. Bepaal of het gerecht (hoofdgerecht) voldoende groente bevat. Zo niet: eet er bijvoorbeeld een salade bij!

Room en sausjes
Vet maakt smaak, daarom worden sausjes en room ook vaak toegevoegd aan gerechten. Helaas is dit erg ongezond, laat dit dus achterwege wanneer je gezond én lekker wilt eten.

Variatie!
Wie gevarieerd eet, eet gezonder! Door variatie in je eetpatroon aan te brengen zorg je er dus al voor dat je gezonder eet!

Kruiden in plaats van zout
We krijgen teveel zout binnen daarom is het verstandig om wat minder zout toe te voegen aan gerechten. Nu denk je natuurlijk, dan smaakt het eten helemaal nergens meer naar.. Maar er is gelukkig een vervanger van zout: kruiden! Verse kruiden zoals dille, tijm, bieslook, basilicum en peterselie kunnen een gerecht heerlijk laten smaken en het is nog gezond ook!

Ook knoflook en ui zijn echte gezonde smaakmakers!

Mixen
Veel voedingsmiddelen zijn heel goed met elkaar te combineren. Wat dacht je van de klassieker mozzarella, basilicum en tomaat bijvoorbeeld? Heerlijk met wat peper, gemengde sla en een beetje lichte sla dressing erover. Los van elkaar zijn mozzarella, tomaat en sla vrij saai maar door al deze bovenstaande ingrediënten met elkaar te combineren heb je een heerlijk gerecht.

Smoothies!
Veel mensen houden niet van fruit of vinden het lastig dit mee te nemen en bijvoorbeeld op het werk klaar te maken. Veel mensen eten daarom tekort fruit. Goed nieuws voor deze mensen: smoothies lust bijna iedereen en je kunt er allerlei soorten fruit én groente in verwerken. Smoothies heb je zo klaargemaakt en kun je zelfs in porties invriezen.

Ook zelfgemaakte soepen met verse groenten en kruiden doen het meestal goed. Pureer de boel tot een gladde massa en je eet lekker én gezond!

Van alles een beetje
Wie eet met mate, dus van alles een beetje zal niet snel teveel van iets binnenkrijgen waardoor het ongezond wordt. Door van alles wat te eten, dus ook van de ongezonde dingen zul je én gezonder eten en minder ‘last’ hebben van het feit dat je ook wel eens iets eet dat je niet zo lekker vindt.

Dus bijvoorbeeld: niet een bord voor aardappelen en wortel, maar: een bakje rauwkost salade, een beetje doperwtjes en wortelen een aardappeltje en een stukje kip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *