Gezond eten met kerst? Help!

eten-met-kerstVeel mensen zijn met hun gewicht bezig. Of zij zijn op dieet of zij hebben net hun streefgewicht bereikt en willen dit graag behouden. De feestmaand december is voor veel van deze mensen niet zo leuk en gezellig als voor anderen. Vooral vrouwen lijken zich druk te maken over het eten met kerst en andere feestdagen. Wat kun je nu wel en niet eten, wat laat je staan en wat neem je wel? En het allerbelangrijkste: wat geeft de weegschaal aan op 1 januari?

Uit een recent onderzoek in opdracht van Weight Watchers is gebleken dat veel vrouwen zo rondom de feestdagen druk bezig zijn met wat zij eten. Hierbij komen zelf regelmatig negatieve gevoelens en emoties omhoog, iets wat met de feestdagen eigenlijk niet zo zou moeten zijn!

Eten met kerst – onderzoek naar het gedrag van vrouwen
Van de 1000 vrouwen met een leeftijd tussen de 18 en 54 jaar, die deelnamen aan het onderzoek, past 51% haar eetgedrag aan voor, tijdens of na de feestdagen.

Meest voorkomende aanpassingen:

  • Meer sporten
  • Tussen de feestdagen door gezonder eten
  • Het ene laten staan om het van het andere volop te genieten
  • Keuze voor het minst slechte voedsel

Psychische relatie tussen vrouwen en voeding
Vooral veel vrouwen zijn voortdurend bezig met hun uiterlijk en dus ook hun gewicht. Voeding hoort daar natuurlijk bij! Veel vrouwen hebben een soort haat-liefde verhouding met eten en tijdens de feestdagen hebben veel vrouwen hier veel last van. Vaak gaat het mis doordat vrouwen uiteindelijk niet meer weten wat ze nu wel en niet moeten nemen en hoeveel zij mogen nemen. Sommigen zullen zich rot voelen omdat zij zich alles ontzeggen en andere zullen zich helemaal laten gaan. Wat uiteindelijk ook weer een rot gevoel zal geven achteraf.

Onze tip: het is erg belangrijk om een normale relatie met voeding op te bouwen. Iemand moet een gezond eetpatroon ontwikkelen dat op de meeste dagen wordt opgevolgd. Tijdens feestdagen kan dan best wel iets extra’s genomen worden. Compenseren door iets meer te bewegen bijvoorbeeld is een prima idee.

Hulp is voor veel vrouwen die kampen met dit ‘probleem’ erg belangrijk. Een diëtist kan hulp bieden bij het ontwikkelen van een gezond eetpatroon voor de lange termijn.

Wil jij specifieke hulp voor gezond eten met kerst? Klik dan hier!

Afvallen – Gezond leven wenst iedereen alvast fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *