Een strak figuur zonder dat u naar de sportschool hoeft!

Untitled-1We willen allemaal graag een mooi slank en strak figuur hebben. Ook weten we wel dat je dit met een gezonde voeding en voldoende beweging kunt bereiken. Toch is de stap om naar de sportschool te gaan, een 10-banenkaart te kopen bij het zwembad of een ronde te gaan wandelen met dit koude weer vaak erg groot. Het geen zin hebben om de deur uit te gaan vanwege het weer, drukte, vermoeidheid of een andere reden resulteert té vaak in het overslaan van de dagelijkse beweging.

Jammer, want dit gaat natuurlijk ten koste van uw gewicht en figuur. Maar… We  hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet die u kunnen helpen tussen alle dagelijkse dingen door toch iets te doen aan uw gewicht en figuur! Thuis kunt u namelijk ook heel veel work-outs even snel tussendoor doen. Dit bespaart u veel tijd en geld. U hoeft dus niet naar de sportschool voor een mooi figuur!

Thuis-sport tips:

1. Als u de trap moet nemen in huis (en u heeft niet uw handen vol) probeer dan iets sneller de trap op te komen en ga een keer extra op en neer.
2. Als u aan het koken bent kunt u looppas doen op de plaats in plaats van gewoon stil te staan.
3. Als u onder de douche staat kunt u een aantal keer door de benen zakken met rechte rug (squats) en weer omhoog komen, zo traint u de beenspieren.
4. In de reclame van uw favoriete TV programma kunt u even in zit-houding tegen een muur of deur aan gaan leunen. Houdt dit zo lang mogelijk vol. Dit is goed te voelen in de beenspieren.
5. Heb je thuis een keukentrapje of een opstapje? Gebruik deze dan al step. Als u even tijd tussendoor heeft ga dan een aantal keer op en af.
6. U kunt tijdens het TV kijken een zwaar voorwerp zoals een stapeltje boeken boven uw hoofd houden en de armen strekken. Herhaal deze oefening een aantal keer. U traint zo de armspieren.
7. Schoonmaken is ook een goede work-out. Met stofzuigen, ramen lappen of afstoffen verbrandt u heel wat calorieën.
8. Als laatste kunt u buikspieroefeningen en bijvoorbeeld opdrukken gemakkelijk in huis doen.

Probeer iedere dag 1 of meerdere van deze oefeningen te doen. Dit kan u helpen uw lichaam strakker te maken zonder dat u daarvoor de deur uit hoeft. Heeft u zelf een goed tip? Laat het weten in een reactie onder aan de pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *