Nederland schaamt zich voor figuur

schaamte-figuurVeel Nederlanders zijn te zwaar of voelen zich te dik. Zowel jongeren als volwassenen zijn ontevreden over hun figuur en laten zich niet zo graag in badkleding zien. Vervelend met dit mooie zomer weer.

Uit recent onderzoek is gebleken dat 68% van de Nederlandse volwassenen zich te zwaar vindt. Slechts 18% hiervan geeft aan daadwerkelijk te gaan afvallen omdat de zomer er aan komt. Vooral buik, benen en lovehandles worden als ‘lelijk’ omschreven.

Ondanks het feit dat maar relatief weinig mensen daadwerkelijk iets aan hun gewicht proberen te doen geeft wel het een groot deel van de Nederlandse volwassenen aan hun gewicht belangrijk te vinden. Het merendeel geeft aan zich gezonder, aantrekkelijker en gelukkiger te voelen bij een gezond gewicht en een goed figuur.

Ongeveer de helft van de Nederlandse jongeren vindt dat ze wel wat lichter zouden mogen zijn terwijl slechts 15% echt overgewicht heeft. Ook geeft een groot deel van de Nederlandse jongeren aan zich te schamen in badkleding.

De mensen die daadwerkelijk iets aan hun gewicht proberen te doen geven aan vooral meer te gaan sporten en op de calorieën te letten. Bekende diëten als Sonja Bakker dieet en maaltijdvervangers zijn tegenwoordig minder populair.

Toch blijft dan de vraag waarom een groot deel van de mensen die zich te dik vinden en zich schamen en daarbij ook aangeven zich gelukkiger te voelen als zij een gezond gewicht hebben, toch niet een poging doen tot afvallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *