Avocado gezond? Ja zeker, lees hier waarom!

Avocado-gezondAvocado’s zijn gezond! Ze zitten boordevol gezonde vetten, voedingsvezels, vitamines en mineralen en je kunt het op tal van verschillende manieren eten.

Benieuwd waarom Avocado zo gezond is en op welke manieren je Avocado’s kunt eten?

Lees dan snel verder in ons artikel en ontdek alles over Avocado’s!

 
Avocado gezond –  fruit of groente
Is avocado een fruitsoort of groente soort? Veel mensen zullen de avocado plaatsen in de categorie groente. Toch is het geen groente soort maar een vrucht die aan een boom groeit en pas rijpt wanneer deze geplukt is.

Avocado gezond – vet
Een avocado bevat redelijk veel vet, vooral vergeleken met andere vruchten of fruitsoorten welke meestal nauwelijks vet bevatten. Een Avocado heeft een vetpercentage van ongeveer 30%. Omdat een avocado veel vet bevat is een avocado ook rijk aan calorieën. Ben je op dieet of wil je op je gewicht letten? Eet er dan niet teveel van!

De vetten in avocado’s zijn gezond! Het zijn de zogenaamde onverzadigde vetten welke onder andere gunstige zijn voor het cholesterol gehalte in het lichaam.

Avocado gezond – voedingsvezels, vitamines en mineralen
Avocado’s zijn ook rijk aan voedingsvezels. Een hele avocado bevat ongeveer 10 gram voedingsvezels, dat is al een derde van je dagelijkse behoefte. Ook bevatten avocado’s veel vitamines en mineralen. Het gehalte aan mineralen in avocado’s ligt ongeveer 3x hoger dan het mineralen gehalte van andere vruchten.

Avocado gezond – waar is het goed voor
Avocado’s bevatten dus veel belangrijke voedingsstoffen voor het lichaam. Maar waar zijn deze voedingsstoffen nu precies goed voor?

De onverzadigde, dus gezonde vetten zijn voornamelijk gunstig voor het cholesterol gehalte in het lichaam en daarmee ook het risico op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten.

Daarnaast zijn avocado’s ook erg goed voor de huid en kunnen ze goed gegeten worden na het sporten voor een snel herstel van de spieren.

Avocado’s zijn ook gunstig voor een goede spijsvertering en stoelgang.

Avocado gezond – hoe kun je het eten?
Avocado kan op veel verschillende manieren gegeten worden. Zo wordt er vaak Guacamole van gemaakt als dip of als toevoegen op bijvoorbeeld een sandwich. Avocado smaakt ook heerlijk in stukjes door een salade heen. Geprakte avocado kan dienen als een soort boter op je brood. In smoothies kan avocado ook prima verwerkt worden.

Avocado’s zijn dus super gezond! Je doet er dus goed aan zo nu en dan avocado te eten, let er alleen wel op dat avocado’s veel vet en dus veel calorieën bevatten. Let je op je gewicht? Eet dan niet te vaak avocado.

Heb jij zelf een manier waarop je avocado kunt eten? Laat het ons weten in een reactie onder het artikel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *