Hoe gezond is sla?

Hoe-gezond-is-slaNiet iedereen is dol op groenten maar een lekkere frisse salade gaat er bij veel mensen goed in. Sla is niet altijd het hoofdbestanddeel van een salade maar toch worden bladsla, ijsbergsla of gemengde sla als basis gebruikt voor een salade.

Sla, of een salade wordt altijd gezien als erg gezond, maar hoe gezond is sla nu eigenlijk? In onderstaand artikel leest u alles over sla en krijgt u antwoord op de vraag: hoe gezond is sla?

Hoe gezond is sla? – groente
Alle slasoorten behoren tot de voedingsmiddelen categorie: groente. Sla behoort tot de groep van nitraatrijke groente. Eerder heeft u op de Blog kunnen lezen dat wij adviseren om nitraatrijke groente niet in combinatie met vis te gebruiken. Ook wordt afgeraden om vaker dan 2 keer per week nitraatrijke groente te eten.

Hoe gezond is sla? – voedingsstoffen
Bent u bezig met afvallen? Dan is sla echt een aanrader! Het bevat namelijk zeer weinig calorieën. Wel bevat sla veel voedingsvezels én veel belangrijke vitamines en mineralen. Sla bevat geen vitamine C en selenium.

Hoe gezond is sla? – advies
Dan nu een antwoord op de vraag: hoe gezond is sla? En ons gebruiksadvies!
Sla is gezond! Sla behoort tot de voedingsmiddelen categorie groente en bevat veel belangrijke, gezonde voedingsstoffen. Het eten van veel groente is belangrijk voor een goede gezondheid.

Wanneer je wilt afvallen is het ook verstandig om sla te eten. Sla bevat namelijk weinig calorieën en veel voedingsvezels. Waardoor je én een vol gevoel krijgt ondanks dat je maar weinig calorieën binnenkrijgt én een goede stoelgang stimuleert.

Dus sla eten is zeker gezond!

Let op: sla is een nitraatrijke groente, eet het dus niet te vaak. Let er verder goed op wat u allemaal nog meer toevoegt aan uw salade. U kunt uw salade zelf natuurlijk zo gezond of ongezond maken als u zelf wilt, wij hebben de voorkeur voor een gezonde variant natuurlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *