Kokos Gezond?

Kokos-gezondVan kokos wordt regelmatig beweerd dat het erg gezond is. Kokos is afkomstig van de kokosnoot en is verkrijgbaar in verschillende varianten zoals kokosmelk, kokosolie en kokos als broodbeleg.

Maar is kokos gezond? En waarom is kokos wel of niet gezond?

Wij van Afvallen – Gezond leven geven u advies over de consumptie van kokos.

 

Kokos gezond? –  Vetten

Kokos zit boordevol vetten en bevat daarom veel calorieën. Voor het gewicht is  veelvuldig gebruik van kokos daarom niet verstandig. De vetten in kokos zijn de verzadigde vetten, verzadigd vet is ongezond. Een hoge consumptie verzadigd vet kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Dus ook voor de gezondheid, voornamelijk het hart en de bloedvaten is het niet verstandig om teveel kokos te gebruiken.

Kokos gezond? – Vitamines

Kokos is rijk aan verschillende vitamines en mineralen maar niet in dusdanige hoeveelheid dat het voordelig is voor de gezondheid om regelmatig kokos te eten. Kokosvet bijvoorbeeld bevat in tegenstelling tot andere vetten en oliën nauwelijks vitamine E en K terwijl je deze juist uit vetten en oliën haalt.

Kokos gezond? – Gezondheidsvoordelen

Van kokos wordt veel beweerd dat het erg gezond zou zijn. In het westen wordt niet veel gebruik gemaakt van kokos maar er zijn mensen die bewust gebruik maken van kokosvet door de positieve gezondheidsvoordelen. Ondanks het feit dat kokos veel verzadigde vetten bevat zouden een groot deel van deze vetten juist gezond zijn en het cholesterol positief beïnvloeden, hier is echter onvoldoende bewijs voor.

Kokos gezond? – Voedingsvezels

Kokos heeft wel een groot voordeel door zeer rijk te zijn aan voedingsvezels. Voedingsvezels spelen een rol bij de spijsvertering en gewichtsbeheersing. Let hierbij wel op dat het enkel om het kokosvlees gaat wat betreft de aanwezige voedingsvezels.

Kokos gezond? – Advies consumptie

Afvallen – Gezond leven adviseert u om kokos te eten bij uitzondering. Af en toe kokos is zeker niet schadelijk voor de gezondheid. Er hangen echter geen gezondheidsvoordelen aan veelvuldig gebruik van kokos. Veelvuldig gebruik van kokos heeft zelfs een negatieve invloed op uw gewicht, hart en bloedvaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *