Hoe gezond is kokosolie en kokosvet?

is-kokosolie-en-kokosvet-gezond-2In dit artikel zullen wij weer een nieuwe: Hoe gezond is.. behandelen. Vandaag geven wij antwoord op de vraag: Hoe gezond is kokosolie en kokosvet. Vele gezondheidsgoeroes beweren dat het erg gezond is en adviseren dit ook zeker te gebruiken. Maar wat als we eens verder kijken..? Kokosolie, ofwel kokosvet, is een verzadigde vetsoort. Wanneer u veel met voeding en gezondheid bezig bent, weet u waarschijnlijk wel dat verzadigde vetten niet goed zijn voor ons lichaam! Dus hoe zit het nu eigenlijk met deze vetten? In onderstaand artikel krijgt u antwoord en uitleg!

Hoe gezond is kokosolie en kokosvet? – Verzadigde vetten
Over het algemeen zijn verzadigde vetten dus de ongezonde vetten. De onverzadigde vetten zijn de gezonde. Verzadigde vetten worden ongezond genoemd omdat deze het (slechte) cholesterol gehalte in het lichaam verhogen. Een hoog cholesterol verhoogd het risico op hart- en vaatziekten en is dus niet gunstig voor de gezondheid!

Hoe gezond is kokosolie en kokosvet? – Samenstelling
Kokosolie of kokosvet is ondanks dat het een verzadigd vet is toch erg gezond. De reden hiervoor is de samenstelling van deze vetsoort. Koksvet heeft een andere samenstelling dan de meeste andere vetsoorten. Dit maakt kokosvet een stuk gezonder, het is namelijk makkelijker afbreekbaar in het lichaam en versnelt het metabolisme.

Hoe gezond is kokosolie en kokosvet? – Verhitting
Plantaardige olie zoals olijfolie is absoluut ook gezond! Het ‘probleem’ bij deze vetten is echter dat deze na verhitting flink minder gezond worden. Kokosvet heeft dit ‘probleem’ niet.

Hoe gezond is kokosolie en kokosvet? – Gezonde vetten
Het lichaam heeft gezonde vetten nodig! Het is daarom zeker niet verstandig om vetten zoveel mogelijk uit de voeding te vermijden. Het is dus zeker gezond om kokosolie en kokosvet in uw voedingspatroon te verwerken. Daarbij willen wij wel zeggen dat wij zeker niet afraden om ook regelmatig plantaardige vetten zoals olijfolie te gebruiken, door een salade dressing heen bijvoorbeeld is dit ook erg gezond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *