Afvallen op het werk

afvallen op het werkOp een normale werkdag komen er verschillende verleidingen voorbij. Een jarige collega die trakteert, een lunchtafel vol met lekkere voedingsmiddelen en vergeet de snoep pot op je bureau niet.
Als je wilt afvallen maakt dat het niet makkelijker.
In dit artikel lees je 5 tips die jou helpen om het afvallen op het werk te laten kunnen laten slagen.

1. Beweeg
Het kan zijn dat je de hele dag zit. Toch is het mogelijk om meer te bewegen dan je denkt.
Alleen al aan je bureau kun je elk uur een aantal oefeningen doen. Zo kun je jezelf regelmatig uitstrekken en je buik- en beenspieren aanspannen.

Sta elk uur op om een bezoek aan het toilet te brengen, koffie te halen of iets te printen. Dit is goed voor de bloedsomloop. Tijdens het lopen kun je wat rek- en strekoefeningen doen.
Kies ervoor om altijd de trap te nemen, dit is goed voor je been en bilspieren.
De pauze kun je benutten door een wandeling te maken. Dit zorgt ervoor dat je de middag met nieuwe energie kunt voortzetten.

Als je de mogelijkheid hebt om met de fiets naar je werk te gaan doe dit dan. Het is even wennen maar brengt je uiteindelijk veel. Regelmatig bewegen stimuleert het afvallen en geeft je meer energie.

2. Snoep niet
Snoepen is een gewoonte. Je doet het niet omdat je honger hebt. De grootste reden dat je snoept is uit verveling. Dit is zonde want vaak proef je niet eens echt wat je binnen krijgt.
Stel aan je collega’s voor om de snoep pot in te ruilen voor een fruitmand. Iedereen kan fruit mee nemen. Als zij dit geen goed idee vinden vraag ze dan of ze in ieder geval de snoep pot voor jou uit het zicht willen zetten. Het liefst in een kast.

3. Bereid jezelf voor
Denk de dag van tevoren al na over wat je gaat eten. Maak een schema en hou je daaraan. Als er in jullie kantine voornamelijk ongezonde lunchgerechten te vinden zijn neem dan je eigen lunch mee.
Maak thuis een salade en neem deze mee naar je werk. Dat is dan wat je eet. Het is op die manier ook makkelijker om andere ongezonde dingen te laten staan.

Het voordeel van je eigen salade eten tijdens de lunch in plaats van brood is dat je geen after- lunch dip hebt. Als je samen met je collega’s een lunch haalt bij de super markt kun je je collega’s proberen te inspireren door samen salades te maken en ze te laten ervaren hoe lekker dat kan zijn.

Een gezonde salade kan bestaan uit bijvoorbeeld sla, komkommer, paprika, tomaat, avocado, noten met een dressing van olijfolie en balsamico azijn. Je kan er ook verschillende kazen, vlees of vis aan toevoegen en elke dag een nieuwe variatie bedenken.

4. Drink geen calorieën
Via drinken kun je veel suikers en calorieën binnenkrijgen.  Het drinken van fris- energie- en yoghurtdranken kunnen zelfs de reden van jou overgewicht zijn. Om af te vallen is het daarom belangrijk dat je daar mee stopt. Ook tijdens het werk. Je voorkomt hiermee de welbekende suikerdip.
Neem een flesje water mee naar je werk en zet deze naast je computer. Als je dit saai vindt, kun je het smaakvoller maken door er een schijfje citroen, sinaasappel of limoen aan toe te voegen. Je kunt dit afwisselen met kruidenthee.

Het drinken van water zorgt voor een versnelling van je metabolisme. Dit houdt in dat je per dag meer calorieën kunt verbranden door alleen maar water te drinken. Dit zal het afvallen versnellen. Als je voldoende water drinkt zal je merken dat je minder snel hoofdpijn hebt en dat je huid er mooier uit gaat zien.

5. Zorg voor goede snacks
Soms is het lastig en kan het saai lijken om een traktatie van een collega af te slaan. Maar als je ervoor zorgt dat je gezonde vervanging mee neemt naar je werk zal je merken dat het wel mee valt.
Denk aan een handje ongezouten noten, een stukje vis, een ei, fruit, rauwe groenten, een avocado, een handje rozijnen of een groene smoothie. Deze snacks bevatten de juiste voedingsstoffen om ervoor te zorgen dat je honger gestild is.

Nu kun jij ook afvallen op het werk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *