Vergroot je motivatie

motivatieHeb je geen zin om te sporten maar wil je wel graag afvallen? Wij hebben een aantal manieren voor je op een rij gezet om gemakkelijker die sportschoenen aan te trekken en het gewoon te gaan doen!

Kies voor een sport die je leuk vindt

Het helpt om te kiezen wat je echt leuk vindt, omdat jouw vriendin kickboksen zo leuk vindt betekent niet dat jij dat ook zal vinden. Misschien vind jij het veel leuker om zumba te doen en actief op muziek bezig te zijn.

Ga samen met een maatje sporten

Als het te vrijblijvend voor je is als je bijvoorbeeld een sportschool abonnement hebt dan kan het slim zijn om af te spreken met een ander. Dit zorgt er voor dat je toch een stok achter de deur hebt maar ook dat het sporten leuker is om te doen.

Houd je vooruitgang bij in een schema

Stel jezelf doelen en deel deze op in kleine doelen die goed te behalen zijn en meetbaar zijn. Door kleine stapjes kom je uiteindelijk bij het grotere doel. Hou je vorderingen goed bij dat motiveert als je weer een keer niet zoveel zin hebt om te sporten.

Train je wilskracht

Stel kleine doelen en zodra je deze overwint vergroot je jouw wilskracht. Probeer dit ook toe te passen in de rest van je leven. Heb je ergens geen zin in of wil je het uitstellen? Doe het dan toch. Als je de drempel hebt genomen geeft het een goed gevoel. Sommige dingen waar je geen zin in hebt heb je binnen een paar minuten gedaan.

Trek je sportkleding aan ook al heb je geen zin

Als je je sportkleding aantrekt kom je toch een beetje in een andere stemming en het enige wat je dan nog maar hoeft te doen is aan die oefening te beginnen of de deur uit te stappen. Want zonde als je je kleding voor niets hebt aangetrokken toch?

Focus

Alleen doelen stellen is niet voldoende, probeer je leven in te richten rond deze doelen en niet te vergeten wat je het liefste wilt bereiken. Stel niet teveel doelen tegelijk, maar besef als het jouw doel is om af te vallen je vaker moet sporten en bijvoorbeeld minder tv kijken of chips kopen. Het heeft invloed op de inrichting van de rest van je leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *