5 Tips om verantwoord te sporten op warme dagen

AfbeeldingBewegen is gezond! Ook in de zomer is het heerlijk om met het mooie weer buiten te sporten. Maar als de temperaturen oplopen is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Wij hebben 5 tips om ook lekker te kunnen sporten op de extra warme dagen.

1. Ga vroeg in de ochtend sporten

Probeer de middaguren te vermijden als je gaat sporten. Ga vroeg sporten dan is de zon is nog niet op haar sterkst en de temperatuur ligt lager. Zo belast je je lichaam minder sterk en je kan nog in de schaduw lopen. Dus zet je wekker extra vroeg en begin je dag lekker sportief.

2. Kleed je gepast

Lange mouwen en en broeken zijn een no-go. Luchtige kleding en sportkleding die ademt is wel zo handig. Vertoon je je liever niet in je korte sportbroek? Geen zorgen, als jij om 6 uur gaat sporten is er toch bijna niemand buiten. Niemand die je ziet!

3. Bescherm je tegen de zon

Wil jij toch sporten in de middag? Bescherm je goed want de UV-straling van de zon is schadelijk voor de huid en ogen. Zorg dat je je lekker insmeert met zonnebrandcrème en geef het even tijd om in de huid te trekken. Een pet om de hoofdhuid te beschermen is ook niet overbodig. Denk aan de ogen en draag een (sport) zonnebril om de ogen te beschermen maar om ook beter te kunnen zien terwijl je buiten bent.

4. Extra drinken

Om het lichaam gehydrateerd te houden is het belangrijk om voldoende vocht in te nemen. Ga er vanuit dat je op een warme dag meer vocht verliest dan normaal en dus ook meer moet drinken om het lichaam in goede conditie te houden. Neem dus een sportfles mee of eentje extra.

5. Meer pauzeren

Een training op extra hete dagen is anders sporten. Neem wat vaker pauze en voel goed wat je lichaam wél en niet aan kan. Kort je training in of wandel terug als je merkt dat je over je grens dreigt te gaan. Het is immers wel de bedoeling dat we door te sporten gezonder worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *