Spiermassa opbouwen en vet verliezen

tips-om-snel-buikspieren-te-krijgenIedereen met wat overtollige kilo’s wil het liefst vetmassa verliezen en spiermassa opbouwen. We willen een slank en gespierd lichaam. Helaas werkt dit niet zo simpel. Wanneer je in de sportschool aan de slag gaat met krachttraining zul je merken dat je spieren langzamerhand sterker worden. Toch verbrand je geen vet. Hoe werkt dit en hoe krijg je een slank strak lichaam?

Vet verbranden
Het verbranden van vet is een afbraakproces waarbij energie vrijkomt. Je verliest gewicht door meer  calorieën te verbranden dan je binnen krijgt. Dit kan met cardiotraining. Een gezonde voeding daarbij ook belangrijk. Zorg dat je niet meer calorieën binnen krijgt dan je verbrand, maar ook niet te weinig. Je lichaam heeft namelijk brandstof nodig om te herstellen na de training en je lichaam gezond te houden. Krijg je te weinig calorieën binnen dan gaat je lichaam reserves opslaan in de vorm van vet.

MuscleboosterSpiermassa opbouwen
Door krachttraining bouw je spiermassa op. Je lichaam maakt zichzelf sterker zodat je volgende keer met minder moeite het zelfde kunt doen. Door de krachttraining ontstaan kleine schades aan de spiervezelcellen. Met voldoende rust en eiwitten hersteld je lichaam en worden je spieren sterker.

Spieren bouw je op door:

  • Bouw de krachttraining op. Steeds iets zwaarder te trainen zodat je lichaam uitgedaagd wordt steeds meer spiermassa op te bouwen. Doe echter niet te veel herhalingen achter elkaar, 3 sets van 12 herhalingen is voldoende.
  • Veel eiwitten te eten. Eiwitten bevorderen de spieropbouw. Voor een man volstaat dat 1,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht, voor een vrouw is dit 1,6 gram. Eiwitten haal je uit groenten, vlees, vis, kip, noten, rijst en zuivelproducten.
  • Veel water drinken. Spieren bestaan voor een groot deel uit water. Tijdens het trainen verlies je veel vocht waardoor je spieren kunnen krimpen, dit moet aangevuld worden.
  • Testosteron is een hormoon wat de spiergroei bevorderd. Mannen hebben meer testosteron in hun lichaam van vrouwen waardoor ze sneller spiermassa opbouwen. Je testosterongehalte kun je verhogen met voedingssuplementen. Let er hierbij wel op dat je natuurlijke middelen gebruikt zonder bijwerkingen.
  • Slaap minimaal 7 tot 9 uur per nacht. Tijdens je slaap stijgt je testosteronlevel en zorgen groeihormonen ervoor dat je spiermassa toeneemt. Het is verstandig voor het slapen eiwitrijk voedsel te nemen zoals kwark, hierdoor heeft je lichaam tijdens je slaap voldoende eiwitten om te verwerken.

Vet verbranden en tegelijkertijd spiermassa opbouwen
Voor het verbranden van vet heb je moet je dus meer calorieën verbranden dan je binnen krijgt. Terwijl bij het opbouwen van spiermassa juist meer energie nodig is. Het zou mooi zijn als je lichaam deze energie uit overtollig vetweefsel haalt. Helaas heeft het opbouwen van spiermassa voor je lichaam geen prioriteit en zal er geen spiermassa aangemaakt worden als je lichaam vet aan het verbranden is.

Het verbranden van vet en het tegelijkertijd opbrouwen van spiermassa valt dus niet mee. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om cardiotraining en krachttraining te combineren. Maar doe niet meer dan 3 keer een half uurtje cardio per week anders werkt het averechts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *