Feestdagen – voorkom aankomen!

Meer dan de helft van de Nederlandse mannen is te dik. Als je deze voedingsmiddelen gebruikt, zul je ervoor zorgen dat je af gaat vallen, of voorkom je dat jij ook bij deze statistieken hoort. Door te zorgen voor een constante stofwisseling zal de vetverbranding optimaal werken.

 

Groene thee

Drink groene thee. Er zijn meerdere onderzoeken afkomstig van het Journal of Clinical Nutrition die aantonen dat groene thee de stofwisseling opvoert, zodat er meer calorieën worden verbrand. Om hier optimaal gebruik van te maken drink je vijf koppen thee per dag.

 

Miosoep

Miosoep is een echte gewichtsbestrijder door de ingrediënten zeewier en sojabonen. Meerdere onderzoeken van het Japanse Graduate School of Fisheries Sciences kwamen erachter dat een portie Miosoep op een dag het gewichtsverlies vergroot met tien procent.

 

Spaanse peper

Naast de scherpe smaak in je mond zorgen deze pittige specerij er ook voor dat de vetvetbranders in het lichaam aan het werk gaan. Voeg een mespuntje Spaanse pepers aan je maaltijd toe om tien procent meer gewicht tijdens het sporten te verliezen.

 

Grapefruit

Onderzoeken van de Script Clinic lieten zien dat mensen die een grapefruit toe hadden gevoegd in het dieet in twaalf weken tussen de anderhalf en de viereneenhalve kilo afvielen. De onderzoekers kunnen niet aangeven hoe de gewichtsafname door grapefruits komt. Ze vermoeden dat grapefruit een vet verbrandende uitwerking hebben. Met in totaal 78 calorieën kun je het altijd eens uitproberen.

 

Proteïnes

Voeding die ingenomen wordt maar niet direct word gebruikt, zal door het lichaam opgeslagen worden als energie-reserve in de vorm van lichaamsvet. Voor het verbranden van lichaamsvet moeten er minder brandstoffen binnen komen. Het lichaam zal de opgeslagen vet reserves moeten gebruiken als brandstof. Eiwitten zijn bouwstoffen en geen brandstoffen voor het lichaam. Ze zijn essentiële stoffen voor de spieropbouw. Door extra eiwit opname zul je vet gaan verliezen en geen spiermassa. Doordat de spiermassa toeneemt, zal er meer vet verbrand kunnen worden. Spieren zetten het lichaam natuurlijk in beweging, met als gevolg dat je gewicht verliest. Hoe groter de spiermassa is, des te meer energie het lichaam hieraan kwijt kan.

 

Koffie

Japanse wetenschappers van de Oryza Oil & Fat Company wijzen uit dat koffie een bijdrage kan doen aan gewichtsverlies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *