Gezonde snacks voor bij het afvallen

Een veel voorkomende misvatting onder diegenen die proberen om gewicht kwijt te raken is dat snacken niet is toegestaan. In feite kan het eten van kleine frequente maaltijden of snacks de verbranding van vet potentieel vergroten, mits het de juiste voeding is. Het meerdere keren op een dag eten helpt om je metabolisme op gang te houden en de eetlust tevreden te stellen. Dit kan op zijn beurt weer helpen met het voorkomen dat honger en onbedwingbare trek ons het verkeerde voedsel laat eten.
Hier zijn een paar vet afwerende snacks die op te nemen zijn in een dieet:
Noten: Hoewel noten veel calorieën bevatten, bevatten ze ook eiwitten, gezonde vetten, en oplosbare vezels die verzadiging bevorderen en een gezonde stofwisseling ondersteunen. In een studie vonden onderzoekers dat mensen die op minstens twee keer per week noten aten 31% minder kans op gewichtstoename hebben in vergelijking met mensen die nooit noten aten. Een handvol amandelen, walnoten of cashewnoten zorgt voor een bevredigende en voedzame snack. Kies ervoor om ongezouten noten te consumeren om geen toegevoegde zouten binnen te krijgen.
Tarwe koekjes: voedingsvezels zijn krachtige aanwinsten voor iedereen die probeert om lichaamsvet te verliezen. Tarwe is een uitstekende bron van vezels. Vezels helpt met het evenwicht aan bloedsuikers en het insuline niveau, waardoor eetlust schommelingen worden voorkomen. Oplosbare vezels verbeteren de spijsvertering. Door vezels krijgen we een voller gevoel na een maaltijd, omdat het de snelheid van de spijsvertering vertraagt. Kies voor tarwe koekjes die gemaakt zijn van volle granen en weinig suiker bevatten.
Gegrilde groenten met Balsamico Azijn: groenten zijn rijk aan voedingsstoffen en vezels en bevatten weinig calorieën. Azijn bevat azijnzuur, waardoor de doorgang van voedsel van de maag naar de dunne darm wordt vertraagd, zodat je buik langer gevuld blijft.
Volkoren maïs chips: kies voor tortilla chips die gebakken is (niet gefrituurd) met lijnzaad, chia zaad, haver meel en andere bronnen van vezels. Tortilla chips gaan goed samen met salsa, die een laag calorieën gehalte heeft en een hoog aantal antioxidanten zoals lycopeen bevat. Als je van hete salsa houdt, kies je een product met cayennepeper die de eetlust helpt te onderdrukken. Deze hete saus is in staat om calorieën te verbranden.
Sojabonen: Sojabonen zijn rijk aan eiwitten, die ervoor verantwoordelijk zijn om samen met andere voedingsstoffen een gezonde stofwisseling te ondersteunen. Soja bevatten ook fyto-oestrogenen, die kunnen helpen met het hormonenevenwicht. Sojabonen zijn in het bijzonder goed voor vrouwen,omdat een hoog oestrogeenspiegel bij kan dragen aan gewichtstoename.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *