Bleekselderij sap

Er zijn verschillende trends in omloop als het gaat om voeding. Eerst waren we in de ban van quinoa, daarna met chiazaad en amandelmelk en toen aten we bloemkoolpizza’s.

Nu zouden we met z’n allen bleekselderij sap moeten gaan drinken, – als we de gezondheidsgoeroes moeten geloven -.  Het zou een goede werking hebben op uw darmen als u het ‘s ochtends vroeg zou drinken. “Veel mensen in Nederland drinken het omdat het goed is voor de maag en omdat de drank het lichaam hydrateert”, aldus Lianne van Walsum.
“Een paar jaar geleden was de boerenkool in, nu is het bleekselderij sap en over een paar jaar zal het vast wel weer iets anders zijn. Het is goed dat de Nederlanders zich meer bezig houden met groentes.”
Het is bijvoorbeeld ook lekker om andere dingen te mixen in het sapje. Als u er bijvoorbeeld wat citroen of limoensap bij doet wordt het wat frisser. Het is natuurlijk maar net waar u zelf van houdt.

Of bleekselderij sap ziektes voorkomt of andere voordelen heeft dat is nog niet onderzocht in de wetenschap. Maar kwaad kan het in ieder geval niet. Bleekselderij heeft een gunstige stof en het is prima om het regelmatig te drinken. “Mensen die zich er beter door voelen,  moet er vooral mee doorgaan.”

Zelf bleekselderij sap maken
Voor een glas bleekselderijsap (ongeveer 400 ml) heb je een stronk bleekselderij nodig. Haal die door de sapcentrifuge en u kunt het sapje daarna direct drinken. Heeft u alleen een keukenmachine/blender? Snijd de groente dan in kleinere stukjes en doe in de machine, het is wel belangrijk dat u voordat u het goedje in een glas giet het goed zeeft.

https://gezondbezigzijn.nl/Informatie%20en%20advies?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *