Hoe vaak bent u al op dieet geweest?

32-jaar-dieetVeel mensen zijn al jaren lang bezig met afvallen en hebben al tientallen diëten uitgeprobeerd. Soms met succes maar vaak ook tevergeefs. Vaak ben je er altijd wel mee bezig. Uit recent Brits onderzoek is gebleken dat een mens gemiddeld 32 jaar van zijn of haar leven op dieet is.

Mens gemiddeld 6 maanden per jaar op dieet
Voor het onderzoek werden 4000 mensen gevraagd naar hun eetgewoontes. Hieruit bleek dat driekwart van de ondervraagden ieder jaar aankwam en ook ieder jaar een dieet volgde. De ondervraagden volgden per jaar gemiddeld 6 maanden lang een dieet.

Gemiddelde mens heeft geen inzicht in calorieën
Wat nog meer uit het onderzoek bleek is dat mannen zich minder druk maken om hun gewicht dan vrouwen. Ook bleek dat veel mensen geen inzicht hebben in hoeveel calorieën ze dagelijks nodig hebben en daadwerkelijk naar binnen werken. Als factor voor het niet slagen van een afvalpoging werd voornamelijk het gebrek aan wilskracht genoemd.

Kies voor gezonde voeding en beweging
Hoe veel diëten heeft u al geprobeerd? En hoelang bent u in totaal al bezig geweest met afvallen? Een perfect dieet of een wondermiddel bestaat nog steeds niet. De beste methode lijkt nog altijd een gezond eetpatroon en voldoende beweging te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *