Hoe afvallen zonder dieet?

Hoe-afvallen-zonder-dieetDit is een veel gestelde vraag, zeker nu het mooie weer er weer aan komt! Je kunt je lichaam niet langer verhullen achter dikke lagen kleding, tijd dus om er iets aan te doen! Maar hoe moet je afvallen? Er zijn talloze afslankmethodes, de een populairder dan de ander. Niet alle afslankmethodes zijn even effectief en even gezond voor het lichaam. Wij van Afvallen – Gezond leven prefereren gezonde en effectieve manieren van afvallen.

Op de veelgestelde vraag: hoe afvallen zonder dieet? Kunnen wij prima antwoord geven. Afvallen aan de hand van voldoende beweging en een gezond voedingspatroon, zonder een streng dieet te volgen is namelijk een super gezonde én effectieve manier van afvallen die ook nog eens goed vol te houden is.

Dus wil jij deze zomer slank je zomerkleding en badkleding in? Begin dan NU aan onze tips en houdt dit de hele zomer vol!

Tip 1: afvallen door water te drinken
Water drinken is sowieso belangrijk voor de gezondheid en mag met zomerse temperaturen ook zeker niet ontbreken in een gezond voedingspatroon. Voldoende drinken kan de honger gedurende de dag verminderen en helpt bij een goede stoelgang.

Drink 1,5 -2 liter totaal vocht per dag, waarvan het meeste water

Tip 2: afvallen door kleine porties te eten
Geadviseerd wordt om 6x per dag te eten. Dit is ook zeker goed om te doen wanneer je wilt afvallen. Verspreid over de dag kleine porties eten is beter dan een aantal flinke maaltijden. Waarom? Omdat je energieverbranding zo hoog blijft. Jouw lichaam weet dat er steeds weer nieuwe brandstof beschikbaar komt waardoor het blijft verbranden. Wanneer je bijvoorbeeld slechts 2 maaltijden per dag neemt dan wordt je vetverbranding langzaam omdat het lichaam de energie rustig wil verbranden omdat het niet weet wanneer het weer aangevuld wordt.

De regel: eet de helft wordt door veel mensen toegepast, misschien is dit niet voor iedere maaltijd haalbaar maar probeer het in ieder geval. Eet u dus bij de warme maaltijd 4 scheppen rijst, neem er dan eens 2. Neem ook eens een half vleesje of een klein vleesje in plaats van bijvoorbeeld een flinke schnitzel. De inname groente niet halveren!

Tip 3: afvallen door alcohol inname te beperken
Veel mensen drinken alcohol. Vooral in de zomer is het heerlijk om ‘s avonds in de tuin of op een terras een glaasje te drinken. Helaas bevat alcohol veel calorieën en bevatten veel alcoholische dranken veel suiker en dus veel calorieën. Niet echt verantwoord dus.

Als je het echt lastig vindt de alcohol te laten staan spreek dan met jezelf af dat je 1 of 2 dagen WEL mag drinken en neem er dan 1 of 2. Beperk de inname zoveel mogelijk maar verwen jezelf ook zo nu en dan.

Jenever, vieux, rum en whisky bevatten per portie de minste aantal calorieën. Dit kun je eventueel mixen met een light frisdrank.

Tip 4: afvallen door mager te eten
Door je eetpatroon niet of nauwelijks aan te passen maar alleen maar te kiezen voor magere producten kun je ook al heel veel calorieën besparen. Maar welke producten zijn mager?

Veel mensen denken dat: ‘light’ of ‘geen suiker toegevoegd’ of ‘0% vet’ zegt over een product dat het een gezonde keuze is. Toch is dit niet helemaal waar, producten waar geen suiker aan toegevoegd zijn kunnen toch veel suiker bevatten, ook kan het zijn dat deze producten veel vet bevatten. Producten met 0% vet bevatten vaak meer suikers in plaats daarvan.
→ laat je dus niet misleiden door deze termen. Kijk zelf goed op de verpakking!

Goede keuze voorbeelden:
Broodproducten: volkoren brood, volkoren knäckebröd, cracotte, rijstwafel.
Drinken: water, koffie(max. 4 per dag) en thee zonder suiker en melk , light frisdrank (max. 2 per dag)
Melkproducten: magere melkproducten
Broodbeleg: jam, vruchtenhagel, sandwichspread, rauwkost, fruit, kipfilet, ham, filet americain, rookvlees, rosbief, ossenworst, roomkaas light, 20+ smeerkaas.
Vlees en vis: witvis, kipfilet, tartaar, biefstuk, varkenshaas, ongepaneerde schnitzel, hamlap.

Overige tips: laat sauzen, jus en extra’s zoals koek en chips staan. Eet volop groente en 2 stuks fruit per dag.

Tip 5: afvallen door bewegen
Beweging vormt de helft van het afslankproces, dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Bij veel mensen schier het bewegen er nog al eens bij in. Jammer want wie voldoende beweegt zal veel sneller afvallen.

Wie afvallen wil wordt geadviseerd 1,5 uur per dag te bewegen. Gelukkig is de zomer veel uitnodigender dan de winter om te bewegen, dus excuses zijn er niet meer! Lees hier meer over beweegtips voor de zomer!

Samenvatting
Samengevat komt het er dus op neer dat u minder alcohol gaat drinken, meer water gaat drinken, kleinere porties gaat eten, magere producten kiest en meer gaat bewegen! U volgt geen dieet maar past uw eigen eetpatroon hier en daar aan!

Hulp nodig bij afvallen?
snelaf-234x60

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *