Zitten er vitamines in een patatje mayo?

mayo-en-frietZo ongezond kan een patatje toch niet zijn? Het is tenslotte gemaakt van aardappelen en aardappelen zijn best gezond.

Waarom is patat toch gezond?
Er zitten inderdaad vitamines in patat omdat het gemaakt is van aardappelen. Op de vraag of er vitamines in een patatje zitten is het antwoord dus inderdaad: ja. Toch is het aantal vitamines dat overblijft na het bakken (verhitting) niet hoog meer. In mayonaise zitten wel wat vitamines maar niet dusdanig veel dat mayonaise niet mag ontbreken in een gezond voedingspatroon. De vitamines in mayonaise krijgt u via de inname van andere voedingsmiddelen voldoende binnen.

Waarom is patat ongezond?
Patat is ongezond omdat het gebakken wordt in vet en veel zout bevat. Vet bevat veel calorieën en is dus niet goed voor het gewicht. Zout is slecht voor de bloeddruk. Mayonaise is ook erg vet en bevat weinig gunstige voedingsstoffen voor het lichaam.

Alternatief voor een patatje mayo
Wanneer u dan toch een patatje wilt eten adviseren wij om eens ovenpatat te proberen. Erg lekker en minder calorieën en vet doordat er geen vet nodig is voor de bereiding. Strooi geen extra zout over de patat. U kunt voor de smaak ook een beetje paprikapoeder er overheen strooien of bijvoorbeeld een kruidenmix zonder zout. Gebruik in plaats van mayonaise een magere saus zoals curry of ketchup, deze sauzen b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *