Kant- en klaarmaaltijden gezond?

U kent ze vast wel die gemakkelijke kant- en klaarmaaltijden die even in de magnetron moeten en klaar is uw maaltijd! Ze zijn in steeds meer verschillende soorten verkrijgbaar in de supermarkt. Heel aantrekkelijk wanneer u zelf weinig tijd heeft om te koken.

Kant- en klaarmaaltijden worden vaak als gezonder alternatief gekozen voor fast food producten uit de supermarkt of het patatje bij de snackbar.

Maar hoe gezond zijn kant- en klaarmaaltijden eigenlijk?

Hoe gezond een kant- en klaarmaaltijd is hangt van verschillende factoren af. In veel kant- en klaarmaaltijden zit teveel zout en vet en tekort groente en voedingsvezels. Kant- en klaarmaaltijden bevatten veel calorieën terwijl ze geen verzadigend gevoel geven. Dit is ongunstig voor uw gewicht.

Het Voedingscentrum adviseert te letten op het volgende wanneer u een kant- en klaarmaaltijd koopt:
Kies een maaltijd met 400-700 kcal per portie (afhankelijk van uw energiebehoefte)
Kies een maaltijd met tenminste 150 gram groente, vul de rest aan met een salade of wat rauwkost.
Let op de hoeveelheid vet en zout (natrium) in de maaltijd ( een volwassen persoon mag dagelijks maximaal 2,4 gram natrium binnenkrijgen).

Conclusie
Eet niet te vaak een kant- en klaarmaaltijd. Wanneer u er toch een neemt kijk dan voordat u er een koopt goed op de verpakking, vergelijk verschillende soorten met elkaar en kies de gezondste uit. Een gevarieerde voeding met verse producten blijft het gezondste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *