Wist u dat het dragen van slippers niet goed is voor uw lichaam?

Er bestaan veel verschillende soorten schoenen, de een iets minder goed dan de ander voor uw lichaam. Zo zult u zelf waarschijnlijk wel merken dat u het op hoge pumps minder lang volhoudt dan op sportschoenen. De voeten worden afgekneld bij hakken wat niet gunstig is voor uw voeten.

Maar ook het lopen op platte schoenen en slippers is niet altijd goed voor u. Het advies luidt zelfs om maximaal 2 uur per dag op slippers te lopen. Geen goed nieuws nu de zomer eraan komt en iedereen graag de dichte schoenen inruilt voor luchtige slippers.

De reden dat slippers niet goed zijn is dat ze weinig steun en stevigheid bieden. Doordat slippers plat zijn en geen goed voetbed hebben kunnen ze klachten veroorzaken aan onder andere de rug, knieën en heupen.

Ook hakken, plateauzolen, puntschoenen en ballerina’s kunnen klachten veroorzaken aan de voeten of andere delen van het lichaam.

Heeft u last van bepaalde delen van uw lichaam? Ga dan eens goed na of u de juiste schoenen heeft. Houdt er bij het kopen van schoenen rekening mee dat schoenen voldoende steun bieden, geen hoge hak hebben, de schoen niet te groot of te klein is en de zool enigszins flexibel is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *