Sporttips voor een winter work-out

zwemmenKen jij jezelf goed en zit je liever lui op de bank in de winterperiode? Wil je ook liever niet buitensporten? We hebben een aantal tips en leuke ideeën om toch actief te zijn als het wat kouder wordt.

1. Schaatsen

Natuurijs is nog nergens te zien maar veel ijsbanen zijn alweer open. Dus haal je schaatsen uit de kast! Ook leuk om met de kinderen te doen. Op veel ijsbanen is het ook mogelijk om schaatsen te huren.

2. Indoor

Er zijn vele leuke mogelijkheden naast de sportschool om indoor te sporten. Probeer eens wat anders zoals klimmen, een aantal lessen op de klimwand zijn erg leuk. Je spreekt weer hele andere spieren aan en leert over knopen, de materialen, veiligheid enzovoort.

3. Zwemmen

Zwemmen kan je goed op je eigen tempo doen en is laagdrempelig voor iedereen. Schaam je je over je gewicht en wil je jezelf niet in een badpak hijsen? Informeer dan of het zwembad speciale lessen heeft en of je een keer kunt kijken. Je bent vast niet de enige met een maatje meer. Het is een goede manier om te sporten zonder de gewrichten teveel te belasten.

4. Youtube

Liever niet de deur uit voor het sporten? Maak ruimte in de kamer. Zoek een leuke workout uit op Youtube en beginnen maar! Voor iedereen is er wel wat wils, rustige yoga tof een fat burning workout je kan het zelf lekker uitkiezen.

5. Zorg dat je niet ver hoeft

Sporten in de winter wordt lastiger als je nog een eind naar de sportschool moet. Zorg er voor dat je lessen of een school uitzoekt die je snel kunt bereiken. Dan is de drempel lager om te gaan ook doordat je minder tijd kwijt bent aan het reizen of maar heel even de kou in moet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *