Soorten afslankpillen en afslankmiddelen

afslankpillenAfvallen is zeker niet gemakkelijk! Dit is voor veel mensen ook de reden om hulp in te schakelen. De een schakelt de hulp van een diëtist in, de ander volgt een bepaald dieet en de ander gebruikt afslankpillen, maaltijdvervangers of andere afslankmiddelen. Iedereen prefereert een andere soort methode. Er is geen eenduidig advies over wat een goede en wat een slechte methode is. Voor de een werkt het een beter en voor de ander werkt het ander beter.

In dit artikel nemen we de categorie afslankpillen/middelen onder de loep en zullen we de voordelen en nadelen van de verschillende soorten benoemen.

Afslankpillen
Afslankpillen zijn bedoeld als hulpmiddel en niet als wondermiddel! Het gebruik van afslankpillen alleen zal daarom meestal niet effectief genoeg zijn om goed af te vallen. Afslankpillen kunnen het afslankproces wel ondersteunen door het gemakkelijker te laten verlopen door bijvoorbeeld het hongergevoel te remmen en het afslankproces te versnellen.

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten afslankpillen op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn veilige pillen maar ook pillen met omstreden, onveilige ingrediënten.

Hoe weet je nu of je de juiste keuze maakt?
Voordat je afslankpillen koopt is het erg belangrijk dat je goed nagaat welke ingrediënten erin zitten. Een leverancier moet hier eerlijk en open over zijn en je die informatie verschaffen als je daarom vraagt. Vaak is deze informatie wel op de verpakking aanwezig, webshops vermelden deze informatie ook vaak wel.

Op www.gezondbezigzijn.nl vindt je een aantal afslankpillen op natuurlijke basis.. Natuurlijke producten zijn over het algemeen veiliger en richten minder bijwerkingen aan.

Afslankshakes
Afslankshakes zijn grofweg in te delen in 2 verschillende categorieën. De ondersteunende shakes en de maaltijdvervangende shakes.

Afvallen aan de hand van maaltijdvervangende shakes is een ingrijpende methode. Vaak krijg je maar erg weinig calorieën binnen en omdat het lichaam geen vast voedsel hoeft te verwerken wordt het lichaam, met name de darmen erg lui! Dit kan na het afvallen weer voor problemen zorgen met de spijsvertering waardoor je juist weer kunt aankomen. Wij zijn geen voorstander van afvallen aan de hand van maaltijdvervangende shakes. Wil je dit toch doen? Doe dit dan zeker niet te lang en bij voorkeur onder begeleiding.

Ondersteunende shakes zijn meestal eiwitshakes. Deze shakes kunnen bijvoorbeeld als tussendoortje gebruikt worden en bevatten een grote hoeveelheid eiwitten. Deze shakes worden met name veel gebruikt in een koolhydraat arm dieet of eiwitdieet. De shakes maken het gemakkelijk om veel extra (goede) eiwitten binnen te krijgen en geven gedurende een langere tijd een vol gevoel.

Fitslim eiwitshakes met vanille smaak zijn een goed voorbeeld van hoogwaardige eiwitshakes die als tussendoortje gebruikt kunnen worden tijdens een eiwitdieet. De shakes zijn per portie als poeder in een zakje verpakt waardoor deze ook gemakkelijk mee te nemen zijn.

fs_468-60

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *