Afvallen met laxeermiddelen

Afvallen met laxeermiddelenAfvallen is een onderwerp dat altijd speelt, veel mensen zijn ermee bezig of zijn juist hard aan het werken om op gewicht te blijven. Iedereen doet afvallen op zijn of haar eigen manier. De een zoekt hulp, de ander doet het zelf. De een doet het aan de hand van gezonde voeding en veel beweging en de ander zoekt een andere methode. Er zijn tegenwoordig talloze methoden, hulpmiddelen en diëten waarvan beweerd wordt dat het dé manier is om snel een flinke hoeveelheid kilo’s kwijt te raken.

De ene afslankmethode is nog opmerkelijker dan de ander. Wat denkt u bijvoorbeeld over afvallen met laxeermiddelen? Is het een methode die werkt? Wordt het echt gedaan? Hoe werkt het? Is het gezond en verantwoord? Dit alles lees je in onderstaand artikel over afvallen met laxeermiddelen.

Wat doen laxeermiddelen?
Een laxeermiddel is een middel dat gebruikt wordt bij verstopping of obstipatie. Wanneer de stoelgang pijnlijk en moeilijk verloopt kan laxeermiddel hulp bieden door de ontlasting zachter te maken waardoor het weer gemakkelijker eruit kan.

Afvallen met laxeermiddelen hoe werkt het? snelaf-120x600
Wie laxeermiddelen gebruikt als afslankmiddel zal inderdaad in eerste instantie gewicht verliezen. Dit gewicht is echter vocht dat het lichaam verliest. Laxeermiddelen onttrekken namelijk vocht uit het lichaam. Echt blij met dit gewichtsverlies moet je dus niet zijn want door het gebruik van laxeermiddelen verlies je geen vet.

Het gewichtsverlies aan vocht dat optreedt door het gebruik van laxeermiddelen is beperkt en het gewichtsverlies zal ook snel weer teniet gedaan worden. Waar je op uit bent wanneer je  wilt afvallen is verlies van vetmassa, dit gewichtsverlies bereik je dus niet enkel met het gebruik van laxeermiddelen.

Afvallen met laxeermiddelen is dus geen effectieve afslankmethode!

Afvallen met laxeermiddelen gezond en verantwoord?
Omdat afvallen met laxeermiddelen niet effectief is, is het natuurlijk al niet verstandig om deze methode te gebruiken. Maar naast deze reden zijn er nog meer goede redenen waarom veelvuldig gebruik van laxeermiddelen erg schadelijk is voor de gezondheid. Zo zal het lichaam op den duur namelijk minder voedingsstoffen uit de voeding opnemen in het lichaam waardoor tekorten kunnen ontstaan, met alle gevolgen van dien.

Ook kan uitdroging optreden en kunnen klachten als misselijkheid, braken en algehele zwakte optreden. De darmen zullen op den duur beschadigen en lui worden wat alleen maar voor meer klachten kan zorgen.

Afvallen met laxeermiddelen is dus zeker niet gezond en verantwoord!

Ons advies:
Afvallen met laxeermiddelen raden wij af! Het is ten eerste niet effectief en het veroorzaakt op den duur alleen maar problemen. Gebruik laxeermiddelen alleen maar wanneer je echt veel last hebt van obstipatie of verstopping. Doe dit bij voorkeur in overleg met de huisarts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *