Afvallen met eiwitten

Afvallen met eiwittenMensen proberen op veel verschillende manieren van de overtollige kilo’s af te komen. Vaak volgen mensen ongezonde diëten, eten bijna niets meer of gunnen zichzelf nooit meer iets lekkers. Dit is meestal niet lang vol te houden waardoor de ‘oude’, ongezonde voedingsgewoontes snel weer de overhand hebben.

Tegenwoordig is afvallen met eiwitten erg populair. Het Dr. Frank dieet of afvallen door middel van eiwitshakes zijn hier voorbeelden van. Het grote voordeel van afvallen met eiwitten is dat het langer vol te houden is dan veel andere diëten, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing.

De voorkeur gaat vaak uit naar het gebruik van eiwitshakes. Eiwitshakes zijn makkelijk in gebruik en zijn ook makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld het werk. Bovendien kun je zelf bepalen hoeveel je ervan gebruikt, zo kun je zelf de snelheid bepalen waarin je wilt afvallen.

Het succes van afvallen met eiwitten is dat een hoge inname van eiwitten langere tijd zorgt voor een voldaan gevoel. Dit betekent dat je geen hongergevoel hebt en dus minder de neiging hebt om te gaan snoepen of snacken tussendoor en in de ‘oude’ ongezonde voedingsgewoontes terug te vallen.

Doordat eiwitshakes een vol gevoel geven zul je tijdens de maaltijden minder eten dan anders. Omdat er minder ‘energie’ uit de basisvoeding binnenkomt zullen de vetreserves in het lichaam worden aangesproken waardoor je zult afvallen. Een hoge inname eiwitten zorgt voor spierbehoud en voldoende bouwstoffen in het lichaam. Door middel van eiwitshakes kun je dus op een veilige en gezonde manier afvallen en kan het helpen bij gewichtsbeheersing.

Een gezonde basisvoeding en voldoende beweging tijdens het gebruik van eiwitshakes zorgen ervoor dat het afvalproces versnelt wordt, dit is echter niet noodzakelijk. Ook is het van belang dat wanneer je gaat afvallen met eiwitten je gebruik maakt van een multivitamine supplement. Dit omdat er door een lagere inname van de basisvoeding een tekort aan verschillende vitamines en mineralen zal ontstaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *