Noten gezond – variatie tips

Noten-gezondUit recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat mensen die dagelijks een handje noten eten langer leven. Dagelijkse inname zou het sterfterisico bij ziektes kunnen verlagen met 20%. Een dagelijkse portie is een handje van ongeveer 30 gram en kan zowel als tussendoortje gegeten worden als verwerkt worden in diverse gerechten, hieronder volgen een aantal variatietips om noten in uw voeding te kunnen verwerken.

 

Voeding variatietips

Noten zijn heerlijk als tussendoortje, maar ook goed te verwerken in diverse gerechten. Hieronder een aantal voorbeelden van hoe u noten in uw voeding kunt verwerken:

  • Door de zuivel: noten zijn heerlijk door de yoghurt of kwark. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld vers of gedroogd fruit toevoegen en eventueel wat honing. Een heerlijk en gezond ontbijt.
  • Door de salade: noten zijn goed te verwerken door salades. Walnoten zijn een goed voorbeeld, heerlijk met een beetje geitenkaas en frisse salade.
  • Door de rijst: door rijstgerechten zijn noten ook heerlijk. Allerlei verschillende soorten noten hiervoor geschikt.

Noten gezond

In een eerder artikel hebben we al eens de gezondheidsvoordelen van noten besproken. Klik hier om dat artikel nog eens te lezen. Waar het kort op neer komt is dat ze veel belangrijke en gezonde voedingsstoffen bevatten maar ook relatief veel calorieën bevatten. Gebruik dus enkel dagelijks uw portie en eet zeker niet teveel, vooral niet wanneer u bezig met afvallen bent.

Discussie
Mogelijk spelen er ook andere factoren een rol in het feit dat noten eters langer zouden leven. Uit het onderzoek bleek namelijk ook dat zij meestal ook meer groenten en fruit aten en meer bewogen. Hierover zijn op dit moment geen resultaten bekend.

* of noten nu echt het sterfterisico met 20% verlaagd blijft dus nog de vraag. Toch bevatten nze voldoende gezonde voedingstoffen waardoor het gunstig is regelmatig een handje te eten. Heeft u zelf een variatietip voor verwerking in de voeding? Laat het ons weten in een reactie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *