Gezond vegetarisch!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegetarisch of deels vegetarisch te gaan eten. Dit hoeft niet ongezond te zijn mits u uw voeding aanvult met de voedingsstoffen, vitamines en mineralen die u mist wanneer u geen vlees meer eet.

Wanneer u geen vlees meer eet is het belangrijk goed te letten op de hoeveelheid eiwit, ijzer en vitamine B1 en B12 die u binnenkrijgt.

Naast vlees zijn deze voedingsstoffen ook veel te vinden in brood, granen, peulvruchten, groente, eieren, melkproducten en kaas.

Om te zorgen dat er geen tekorten ontstaan in uw voeding kunt u het beste een vervanging zoeken voor vlees. Zo kunt u bijvoorbeeld noten, kaas, ei, peulvruchten of soja verwerken in de avondmaaltijd ter vervanging van vlees. Ook zijn er standaard vleesvervangers die lijken op vlees maar niet van echt vlees gemaakt zijn. Voorbeelden van merken vleesvervangers zijn:
– Valess
– Tivall
– Vivera
– GoodBite

Een andere goede tip is om wat fruit of vruchtensap te drinken bij de broodmaaltijd en de warme maaltijd, dit zorgt ervoor dat de ijzer uit de voeding beter wordt opgenomen in het lichaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *