Het effect van sprinten op vetverbranding

Het-effect-van-sprinten-op-vetbranding

Wil je afvallen, dan wil je vet kwijtraken! Dit doe je door vetverbranding! Onderstaand lees je alles over het effect van sprinten op de vetverbranding is het gastartikel van Puurfiguur.nl.

De enige natuurlijke manier om vet kwijt te raken is door het te verbranden. Elke cel bevat honderden kleine energiefabriekjes (mitochondria). Je wilt in elke cel zoveel mogelijk energiefabriekjes hebben om vet zo effectief mogelijk om te zetten in bruikbare energie. Lees in dit artikel hoe een wekelijkse sprintsessie je vetverbranding een flinke boost geeft door meer energiefabrieken aan te maken.

Voordat we beginnen, wil ik dat je begrijp dat begrijpt dat sprinten voor vrijwel iedereen geschikt is. Je kunt buiten hardlopen, maar net zo effectief is fietsen, roeien, zwemmen of elk fitnessapparaat waarmee voluit kunt gaan op je eigen tempo. Sprinten gaat om het aantikken van jouw persoonlijke topsnelheid. Niet om het verbreken van een olympisch record.

Maak van elke cel een vetbrandmachine
Heb jij je wel eens afgevraagd waarom sommige personen kunnen eten wat ze willen en geen grammetje vet aankomen? Het antwoord is omdat hun lichaam meer energie kan produceren uit voedsel en vet. Je kunt geboren worden met een snelle stofwisseling, maar je kunt er gelukkig ook een ontwikkelen.

Elke cel heeft tussen de 200 en 2000 piepkleine energiefabriekjes (mitochondria). Hoe meer actieve energiefabrieken je per cel hebt, hoe hoger je stofwisseling. Als gevolg van een snelle stofwisseling raak je die extra kilo’s eerder kwijt.

De eerste stap is je lichaam voorzien van gezonde voeding. Voor een optimale energiesynthese heeft je lichaam de juiste ruwe materialen nodig. Afslank tip: eet dagelijks groente om de energiesynthese in je cellen te bevorderen.

De tweede stap is dat om zoveel mogelijk energiefabriekjes te krijgen per cel. Dat doe je door wekelijks een kwartiertje te sprinten.

Sprinten maakt extra spierweefsel aan
Een sprintsessie van in totaal 15 minuten (inclusief warming-up) is genoeg om extra spierweefsel aan te maken in je voeten, kuiten, bovenbenen, billen, rechte- en schuine buikspieren.

Met extra spierweefsel val je sneller af omdat je energiebehoefte groter is. Je kunt het vergelijken met een grote auto die meer brandstof verbruikt dan een kleine auto.

Tijdens een sprintsessie van 15 minuten spreek je je fosfaat- en melkzuursysteem aan. Het voordeel van deze energiesystemen is dat de prikkel om spierweefsel aan te maken groter is dan een cardio sessie van 45 minuten.

Sprintsessies hebben voor vrouwen een extra voordeel. Na een sprintsessie stijgt de eiwitsynthese (goed voor spiergroei) bij vouwen tijdelijk met 222%, blijkt uit onderzoek van het Karolinska instituut in Stockholm. Bij mannen is dat 43%. Door de verhoogde eiwitsynthese verbrand je tot uren na je sprintsessie extra calorieën.

Vrouwen die hier van schrikken, wees gerust. Tenzij je steroïde gebruikt, zal je niet zomaar super gespierd worden. Al helemaal niet door een wekelijkse sprintsessie. Je zult na verloop van tijd wel veranderingen zien in je lichaam. Door het extra spierweefsel ga je strakker in je vel zitten.

Hoe ziet een sprintsessie er uit
Kies je sprintactiviteit, zoals bijvoorbeeld hardlopen, fietsen of roeien. Zorg ervoor dat het sprinten veilig is. Hoe simpel het ook klinkt, losse veters of een slechte ondergrond zorgen voor een hoop onnodige blessures.

Een voorbeeld voor een hardloop sprintsessie:
1. Verplichte warming up van 5 minuten
2. Loop in een rustig tempo
3. Ga geleidelijk sneller tot je maximale sprintsnelheid (in 10 seconden)
4. Hou je maximale sprintsnelheid 20 seconden vast
5. Loop 1 minuut in een rustig tempo om op adem te komen
6. Herhaal stap 3 t/m 5 minimaal 3 keer
7. Klaar! Eventueel licht rekken en strekken

Sla de warming up niet over. In ruststand zit het meeste bloed in je huid om je lichaamstemperatuur te reguleren. Het bloed moet naar je spieren vloeien om het maximale uit je sprintsessie te halen en vervelende blessures te voorkomen.

Aanvullend kun je de energiefabrieken van je cellen ook optimaliseren met een detox. Reinig je lichaam en maak de baan vrij voor een energiek en slank lichaam! Klik hier om te ontdekken wat een detox voor jou kan betekenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *