Afvallen tip: 2. Eet 6x per dag

200x200-eet-6x-per-dagEerder al heeft u van ons afslanktip nummer 1 gehad. De eerste tip was: langzaam eten. Door langzaam te eten zult u uiteindelijk minder eten, wat gunstig is voor het gewicht. Vandaag zullen wij afslanktip nummer 2 behandelen: Eet 6x per dag.

Niet veel maar vaak eten
Zes keer per dag eten lijkt voor sommigen misschien er veel. Toch helpt deze methode goed bij het afvallen. Eet u nu 3 keer per dag dan lijkt het er waarschijnlijk op dat u, wanneer u 6x per dag gaat eten, veel meer zou moeten eten. Dit is echter niet het geval! Het advies geldt namelijk: eet 6x per dag een kleine maaltijd. Dus u eet niet meer maar juist vaker!

3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes
De zes eetmomenten die u zou moeten gebruiken worden onderverdeeld in 2 categorieën: hoofdmaaltijden en tussendoortjes. Geadviseerd wordt om 3 hoofdmaaltijden per dag te gebruiken en 3 keer iets kleins tussendoor te eten. Zo ziet 6x eten per dag er dan uit:

Ontbijt: 08:00
Tussendoor ‘s ochtends: 10:00
Lunch: 12:30
Tussendoor ‘s middags: 15:00
Avondmaaltijd: 18:00
Tussendoor ‘s avonds: 20:30

Het is normaal om ongeveer iedere 2-3 uur iets te eten. Hierboven ziet u hoe dat er in het schema uit zou kunnen zien.

Een actieve stofwisseling
Een van de redenen dat geadviseerd wordt om 6x per dag te eten is dat dit een actieve stofwisseling stimuleert. Door steeds om de 2-3 uur iets te eten zal de energieverbranding omhoog gaan. Het lichaam weet dat er toch weer ‘nieuwe energie’ binnenkomt. Wanneer iemand slechts 2x per dag zou eten, wordt de stofwisseling veel trager. Dit omdat het lichaam alle energie uit eetmoment 1 moet verdelen over de lange tijd totdat eetmoment 2 komt. Het lichaam gaat dan in de zogenaamde ‘spaarstand’ en gaat zuinig om met de energie die binnenkomt.

Een goed en energiek gevoel
Door regelmatig te eten zul je je gedurende de dag veel beter en energieker voelen. De bloedsuikerspiegel blijft constant en de darmen en maag worden niet overbelast en dit is gunstig voor je gemoedstoestand en je energieniveau gedurende de dag. Zo heb je ook veel meer zin en energie om bijvoorbeeld te bewegen én zul je gemotiveerd blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *