Hardloopschema voor beginners

Hardloopschema-voor-beginnersHardlopen wordt door veel mensen gekozen als vorm van beweging wanneer zij aan hun conditie willen werken en/of willen afvallen. Hardlopen lijkt misschien eenvoudig, maar wil je het goed doen dan komt er best wat bij kijken.

Zo is het in eerste instantie erg belangrijk een goede uitrusting te hebben. Goede hardloopschoenen zijn onmisbaar en ook goede sportkleding is prettig. Daarnaast is het, vooral wanneer je een beginner bent, erg belangrijk om het rustig op te bouwen. Er bestaan diverse soorten hardloopschema’s die hierbij kunnen helpen.

Hardloopschema – warming up en cooling down
Een warming up en cooling down is tevens erg belangrijk om meerdere redenen. Zo is een goede warming up van belang om blessures te voorkomen en de spieren goed op te warmen zodat de prestaties verbeterd worden en het hardlopen zelf aangenamer is.

Een cooling down wordt gedaan om het spierherstel na de training te bevorderen en tevens het risico op blessures te verminderen. Ook helpt een cooling down het lichaam langzaam tot rust komen.

Hardloopschema – voor beginners
Onderstaand hardloopschema is bedoeld voor beginners, personen die hardlopen niet eerder hebben gedaan als vorm van beweging. Ben je al wat gewend en heb je vaker hardgelopen, dan is dit schema misschien iets té eenvoudig. Voeg in dat geval bij iedere stap een aantal minuten toe om het hardloopschema iets zwaarder te maken.

Onderstaand hardloopschema wordt uitgevoerd in 3 maanden. Gedurende drie maanden lang ben je 3 keer per week aan het hardlopen gedurende ongeveer 15-20 minuten. Het tempo dat wordt aangehouden tijdens het hardlopen is gedurende dit gehele hardloopschema, dus 3 maanden lang: rustig!

Hardloopschema voor beginners1

 

 

 

 

 

 

 

 

Hardloopschema voor beginners2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel Succes met het hardloopschema voor beginners! Als het goed is kun je na dit schema met gemak een kwartier achtereenvolgens rennen!Binnenkort volgt schema2, na de uitvoering van dit schema zul je uiteindelijk een half uur met gemak kunnen hardlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *