Afvallen lukt niet – veelvoorkomende redenen!

afvallen-lukt-nietJe wilt graag afvallen en hebt je er eindelijk toe gezet om eraan te gaan beginnen. De eerste week is zwaar en wennen en je ben nog niets afgevallen. Logisch toch? Want je lichaam moet ‘even wennen’ aan dit nieuwe patroon. Je zet door, weer een week zwoegen voorbij. Je bent dan wel niet aangekomen maar is ook niets af! Hoe is dit toch mogelijk, het afvallen lukt niet.

Herken jij je hierin? Of ben je misschien in de eerste periode van je afslankpoging wél afgevallen maar lukt het je maar niet om meer kilo’s te verliezen?

Lees dan snel verder!

Redenen waarom afvallen niet lukt
Er zijn veel verschillende redenen te bedenken waarom het maar niet lukt om af te vallen. En gelukkig ligt het niet altijd aan jouw inspanning! Soms kun je nog zo je best doen maar wil het maar geen resultaat opleveren. Maar waar ligt het dan aan en hoe zorg je ervoor dat het wel gaat lukken?

Ben je echt te zwaar?
Wat altijd belangrijk is om je af te vragen is of je daadwerkelijk overgewicht hebt. Heb je geen overgewicht en wil je toch een aantal kilo’s kwijt dan is dat natuurlijk prima. Het probleem is alleen dat het lichaam het daar zelf niet altijd mee eens is. Op een gegeven moment is het lichaam ‘tevreden’ met een bepaald gewicht. Gewicht verliezen is dan alleen nog maar mogelijk op drastische wijze, wat zeker niet aan te raden is voor je gezondheid!

Dus ben jij ontevreden over je lichaam maar heb je geen overgewicht? Dan kun je het beste door middel van veel sporten proberen je lichaam iets strakker te laten worden, zo ziet je lichaam er beter uit maar hoef je geen gewicht te verliezen.

Gifstoffen en Afvalstoffen
In het lichaam blijven allerlei gifstoffen en afvalstoffen achter. Normaal gesproken worden deze door het lichaam via de urine weer verwijderd. Op een gegeven moment komen er echter zoveel gifstoffen en afvalstoffen in ons lichaam dat het lichaam niet meer alles eruit kan filteren. Zo stapelen zich steeds meer van deze Gifstoffen en Afvalstoffen op in het lichaam.

Het opstapelen van deze gifstoffen en afvalstoffen in het lichaam kan voor diverse lichamelijke klachten zorgen. Zo kan het je moe en futloos maken en kan het er dus ook voor zorgen dat afvallen niet meer lukt!

Een Detox kuur die het lichaam reinigt is de oplossing! Klik hier voor 100% natuurlijke detox kuren voor de darmen en de lever!

Hormonen
Hormonen hebben een grote invloed op veel processen in het lichaam. Zo spelen hormonen ook een rol bij de opslag en verbranding van vet in het lichaam. Een verstoring in de hormoonhuishouding kan dit negatief beïnvloeden waardoor afvallen lastig wordt.

Wat je eraan kunt doen is je hormoonhuishouding verbeteren. Dit doe je door je voeding en leefstijl aan te passen. Qua voeding is het vooral belangrijk meer eiwitten en minder suiker te gebruiken, gefrituurd voedsel, alcohol en frisdrank (ook light) te vermijden. Eet tevens regelmatig en meer groente!

Qua leefstijl is het belangrijk om voldoende te ontspannen, stress is nergens goed voor! Beweeg voldoende en slaap voldoende, tenminste 7 uur per dag.

Je doet tóch iets niet helemaal goed
Hoe goed je ook je best doet, toch kan het zijn dat je het niet helemaal goed aanpakt. Om er zeker van te zijn dat je het goed aanpakt kun je het beste dieetadvies krijgen van een diëtist. Een diëtist is hier gespecialiseerd in en kan een goed persoonlijk advies op maat geven.

Dingen die je fout kunt doen:
– Tekort bewegen
– Tekort slaap
– Teveel ‘gezonde voeding’ zoals noten, avocado’s en olijfolie. Erg gezond maar rijk aan calorieën, dus minder goed voor je gewicht.

Naast bovenstaande zijn er meer dingen waarvan je waarschijnlijk niet eens weet dat je het fout doet maar misschien toch op een andere manier beter zou kunnen doen. Een diëtist kan je hier uitgebreid over informeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *