6 Redenen om meer sinaasappels te eten

sinaasappel etenSinaasappels staan over algemeen bekend om hun gunstige gezondheidseffecten. Maar wat maakt deze feloranje vrucht zo gezond? In dit artikel lees je 6 redenen om voortaan meer sinaasappels te eten.

#1 Sinaasappels kunnen bepaalde vormen van kanker voorkomen
Volgens een Australische studie van het Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization verkleint één sinaasappel per dag de kans op maagkanker met 50%. Ook andere vormen van kanker werden verkleind.

#2 Het verjongende effect van vitamine C
De cosmetische industrie is bijna volledig gericht op uitwendige behandeling tegen veroudering, terwijl de binnenkant van het lichaam vele malen belangrijker is. De antioxidant (vitamine C) in een sinaasappel vertraagt de veroudering van binnenuit en beschermt bovendien ook nog eens tegen verschillende ziektes en aandoeningen.
Wil je er jonger uitzien? Begin dan met een goed voedingspatroon en eet vitamine C uit natuurlijke producten zoals een verse sinaasappel.

# 3 Sterkere botten door een hoge hoeveelheid aan calcium
Niet iedereen kan zuivel goed verteren. Als je lactose intolerant bent, heb je andere bronnen van calcium nodig. De calcium in een sinaasappel helpt je aan sterkere botten en tanden.
In combinatie met dagelijkse beweging is een sinaasappel een perfecte aanvulling om met een gezonde botdichtheid ouder te worden en mobiel te blijven.

#4 Verlaag het slechte cholesterol (LDL)
Een sinaasappel bevat een compleet pakket aan vezels, vitamines en mineralen in precies de juiste verhoudingen. De combinatie van deze voedingsstoffen kan je helpen om het slechte cholesterol (LDL) te verlagen. Dezelfde voedingsstoffen helpen je ook om snel en gezond af te vallen.

#5 Niet alle calorieën zijn gelijk: sinaasappelcalorieën zijn gezond
In een sinaasappel zit fructose (een natuurlijke suikersoort). Hoewel teveel fructose ervoor kan zorgen dat je aankomt, bevat een sinaasappel vezels waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft.
Door de vezels komen de calorieën niet ineens vrij, maar verspreid over een langere periode. En dat is zeer gunstig als je wilt afvallen! Je lichaam de langer de tijd om de calorieën te verbranden en wordt geprikkeld om vet te verbranden. Meer informatie over goede en slechte calorieën vind je in dit artikel over het tellen van calorieën.

#6 Verhoogt je weerstand
Als laatste maar zeker niet de minste: sinaasappels verhogen je weerstand op verschillende manieren. De antioxidanten reinigen je lichaam van binnenuit en houden ziektes buiten de deur.
De vezels in een sinaasappel reinigen de maag en darmen om ze in optimale conditie te houden. Het maagdarmstelsel is verantwoordelijk voor ruim 60% van je weerstand en speelt daarom een sleutelrol in je weerstand.

Genoeg redenen om meer sinaasappels te eten! Wil je meer weten over fruit? Zie dit artikel over hoeveel fruit je kunt eten tijdens het afvallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *