Tip: zo kunt u verse producten langer bewaren

Tip-verse-producten-langer-bewarenHet is heerlijk én super gezond om zoveel mogelijk verse producten te gebruiken.

Een groot nadeel aan verse producten is het feit dat deze meestal snel bederven.

Gelukkig zijn er een aantal eenvoudig tips die ervoor zorgen dat verse producten langer houdbaar blijven.

 

1. Bewaar vers brood in een plastic (brood)zak.
2. Bewaar verse vleeswaren in een speciaal bewaarbakje voor vlees.
3. Bewaar eieren in de koelkast.
4. Bewaar kaas in een vetvrij (kaas)papiertje en voeg een klontje boter toe op het gesneden stuk kaas zodat deze niet uitdroogt.
5. (rijpe) tomaten, courgettes en paprika’s kunnen het beste buiten de koelkast bewaard worden.
6. Bewaar tropische vruchten buiten de koelkast.
7. Groene groenten kunnen het beste in aluminiumfolie gewikkeld worden voordat deze in de koelkast geplaatst worden.
8. Controleer regelmatig de fruitschaal op rot fruit, haal rot fruit er gelijk uit, dit kan namelijk overslaan naar andere stukken fruit.
9. Bewaar droge producten als pasta’s, rijst en kruiden in luchtdichte potten, ook koel en donker bewaren.
10. Champignons kunnen het beste bewaard worden in een papieren bakje of zakje in plaats van de
11. De bovenkant van een tros bananen kan worden ingepakt met plastic folie zo blijft het langer houdbaar.
12. Vers geknipte of gesneden kruiden kunnen in een goed afgesloten plastic flesje of bakje vers bewaard worden.

Heeft u zelf nog handige bewaartips? Wij zouden het leuk vinden als u deze met ons deelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *