Fruitvliegjes voorkomen en bestrijden

Fruitvliegjes-voorkomen-en-bestrijden-2Heeft u tijdens de zomer ook last van fruitvliegjes (gehad)? Erg vervelend, u komt ze steeds weer tegen en ze lijken wel in grote groepen uw huis binnen te dringen!

In dit artikel besteden we aandacht aan het voorkomen en bestrijden van fruitvliegjes. Het is niet gemakkelijk om fruitvliegjes te bestrijden, probeer daarom altijd te voorkomen dat u fruitvliegjes in huis krijgt.

Fruitvliegjes voorkomen en bestrijden – hoe komen ze binnen?
Veel mensen denken dat fruitvliegjes via gekocht fruit vanuit de winkel het huis binnenkomen. Toch is dit niet waar! Via vers fruit uit de winkel komen fruitvliegjes over het algemeen niet binnen. Ze komen meestal binnen van buiten af. Fruitvliegjes komen af op overrijp of rottend fruit of ander voedsel zoals overrijpe groenten en kunnen zich ook in de afvalbak bevinden. Ook houden fruitvliegjes van warme ruimtes en kunnen ze afkomen op alcohol.

Fruitvliegjes voorkomen
U kunt het beste voorkomen dat fruitvliegjes bij u binnenkomen. Maar hoe doet u dat?  De volgende tips kunt u opvolgen om te voorkomen dat fruitvliegjes bij u naar binnen komen:
1. Bewaar fruit als het kan in de koelkast
2. Bewaar fruit in een afgesloten schaal, bak of ruimte.
3. Bewaar fruit in een kartonnen zak.
4. Vervang regelmatig de vuilniszak in uw afvalemmer.
5. Breng vuilnis direct naar buiten toe.
6. Ruim etensresten direct op, laat ook niets achter op het aanrecht of tafel.
7. Laat geen afwas staan maar ruim dit direct in de vaatwasser op of was direct af.
8. Houdt ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten zodat de fruitvliegjes niet binnen kunnen komen of gebruik zomers horren voor ramen en deuren.
9. Overrijp fruit of groenten direct weggooien.
10. Lege verpakkingen van vruchtensap of sauzen of andere voedingsmiddelen waarop fruitvliegjes af kunnen komen, goed afwassen voor het weggooien.

Fruitvliegjes bestrijden
Heeft u al last van fruitvliegjes in huis? Volg dan in ieder geval bovenstaande tips op om de komst van meerdere fruitvliegjes te voorkomen. Onderstaande tips kunt u opvolgen om de fruitvliegjes te verdrijven. Let op: zet géén vallen zoals een glas met zoetigheid neer, hiermee vangt u de fruitvliegjes wel maar trekt ook weer nieuwe aan.

1. Vindt u fruitvliegjes op uw fruit of in uw afvalbak? Gooi het fruit of de vuilniszak met de fruitvliegjes erin dan direct buiten weg!
2. Heeft u fruitvliegjes in huis gezien? Was uw fruit dan goed voordat u dit opeet, doe dit bij voorkeur buitenshuis.

Heeft u zelf nog een goede tip om fruitvliegjes te kunnen bestrijden of voorkomen? Laat het ons weten in een reactie! Veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *