Wie is zwaarder?

Waarschijnlijk kiest u voor de persoon waarvan u denkt dat diegene het meeste vet op zijn of haar lichaam heeft. In het geval van de afbeelding kiest u ook goed wanneer u kiest voor Obelix.

Het is echter niet altijd zo dat de persoon met het meeste vet op het lichaam het zwaarste is. Wanneer 2 personen even lang zijn en ‘normaal gesproken’ ongeveer dezelfde bouw hebben, kan een persoon die gespierd is zwaarder wegen dan een persoon met meer vet op het lichaam.

Dit komt omdat spiermassa zwaarder is dan vetmassa. Gewicht zegt dus niet altijd iets over de gezondheid van het lichaam. Zo kan een persoon met een te hoog vetpercentage nog een gezond gewicht hebben, terwijl een gespierd persoon te zwaar lijkt te zijn.

De samenstelling van het lichaam is dus belangrijker dan het gewicht! Er zijn  bepaalde weegschalen op de markt die naast uw gewicht ook uw lichaamssamenstelling kunnen meten, deze weegschalen zijn vaak ook te vinden in sportscholen en bij de diëtist. Ga dus niet altijd af op uw gewicht maar meet uw lichaamssamenstelling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *